Belediyeden Cami ve Taziye Evlerine Yardım

Büyükşehir Belediyesi, halkın dini ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri için çok önemli bir çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde ve ilçelerde bulunan 137 taziye evine inşaat malzemesi, masa ve sandalye yardımı yaparken, yeni camii yapımları için ise 13 ilçede toplam 69 bin 100 torba çimento, 998 ton demir, 334 bin 250 adet briket ve 10 bin 320 tabaka çatı sacı yardımında bulundu. 
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte çok önemli bir çalışma başlatıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yurttaşların ibadetlerini ve taziyelerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için başlatılan çalışmalar, tüm halkın büyük takdirini aldı. Kent genelinde bulunan bin 50 mahallede yol, asfalt, su ve diğer çalışmalar yapan belediye, yıl içerisinde halkın ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları, köylerin cami, taziye evlerine kavuşması için kent tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Kent merkezi ve ilçelerde çalışma başlatan belediye, ihtiyaçlar ve yapılan tespitler sonucu camii ve taziye evleri için yardımda bulundu. Kent merkezinde ve ilçelerde yapımına başlanılan taziye evleri için masa ve sandalye yardımı yapan belediye, yapımına yeni başlanılan camiiler için ise demir, briket ve çimento malzemesi yardımında bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ve ilçelerde bulunan 137 taziye evinde kullanılmak üzere sandalye, masa ve sehpa yardımında bulunuldu. Yapılan yardımlardan dolayı belediyeye teşekkür eden yurttaşlar, daha önce taziye ve ibadet için evlerinden uzak yerlere gitmek zorunda kaldıklarını, belediyenin yapmış olduğu yardımlar sonucu ibadet ve taziye sorunlarına çözüm bulunduğunu söylediler.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve tespit edilen çalışmalar sonucu Muradiye’de taziye ve camii yapımında kullanılmak üzere 10 bin 500 torba çimento, 150 ton demir, 60 bin adet briket, bin 500 tabaka çatı sacı yardımında bulundu. Tuşba ilçesinde bulunan 16 ayrı mahallede yapımına devam edilen camii ve taziye evi için yardımda bulunan belediye, bu mahalleler için ise 8 bin 20 torba çimento, 135 ton demir, 44 bin adet briket ve bin 200 tabaka çatı sacı yardımı yaptı. Başkale ilçesinde ise yurttaşların talepleri doğrultusunda 17 mahallede yapımına başlanılan taziye evi için 10 bin 900 torba çimento, 150 ton demir, 66 bin adet briket ve bin 500 tabaka çatı sacı yardımında bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından 13 ilçede yapımı devam eden camii ve taziye evleri için toplam da 69 bin 100 torba çimento, 998 ton demir, 334 bin 250 adet briket ve 10 bin 320 tabaka çatı sacı yardımda bulundu.

Bakmadan Geçme