Belediye tehlike saçan bu çukuru görmüyor mu?

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde belediye tarafından açılan haftalardır kapatılmayan çukur tehlike saçıyor. Sürücüler çukurun kapatılmasını istiyor.

Fazıl Erüş
Van'ın en işlek caddelerinden Zübeyde Hanım Caddesinde su arızası nedeniyle belediye tarafından açılan ancak haftalardır kapatılmayan çukur sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Zübeyde Hanım caddesinde yol ortasında duran derinliği bir metreyi aşan çukur kazalara davetiye çıkarırken sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yol ortasında açılan bu çukurun bir ay önce Van Belediyesi ekiplerince açıldığını söyleyen çevre esnafı, " Belediye su arızası nedeniyle bu çukuru açtı. Arıza onarıldıktan sonra çukuru kapattılar. Ancak aynı yerde bulunan su hattında tekrar arıza meydana geldi ve yol çökerek derin çukur oluştu.  Geçen zaman içinde kapatılmayan çukur böylece duruyor. Bizde kendi imkânımızla kazalara karış bir levha koyduk. Bir an önce tehlike saçan çukurun kapatılmasını istiyoruz"  dediler.
Çukur bulunan yoldan geçen araç sürücüleri ve vatandaşlar da şunları söyledi: " Yolda bulunan çukur haftalardır tehlikeli şekilde duruyor.  Bu sorumsuzluktur.  İşler gereği gibi doğru yapılmadığı, denetim ve kontrol mekanizması sağlıklı çalışmadığı için bu görüntü yaşanmaktadır. Yolda çukur nedeniyle trafik kazası meydana gelir, can ve mal kaybı ile sonuçlanırsa sorumlusu kim olacak?  Şehrimizin birçok cadde ve yolunda benzer şekilde tehlike saçan çukurlar var. Belediye yetkililerini göreve davet ediyoruz " dedi.

Bakmadan Geçme