BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Fazıl ERÜŞ
Gazetemizi ziyaret eden Mahmut Tüncel, Vanlı olarak doğduğu yere hizmet etmeyi her zaman görev saydığını söyledi.  Tüncel, uzun yıllardır bürokraside çeşitli görevler yaptım. Bu görevleri yerine getirirken uluslararası tecrübeler edindim. Bu tecrübelerim ve birikimim ile Van'a kaliteli hizmet etmek üzere Ak Parti'de Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıyım dedi.
Vatandaşların seçimde evrensel insan hakları olan özgürlük, refah, adalet, güvenlik ve iyi bir yönetim sözünü yerine getirebilecek adayları ve yönetimi tercih edeceğini ifade eden Tüncel, adaylık düşüncesini aday adaylığa dönüşebilmesi için sivil toplum örgütleri, meslek odaları, parti teşkilatı, il başkanları, ilçe başkanları, kanaat önderleri, eş, dost ve yakınlarıyla paylaştığını ve aldığı destekle Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına karar verdiğini söyledi.
Birinci dünya savaşından hemen sonra 1915'te Ruslar tarafından Van'ın işgal edildiğini, o günden bu yana Van'da sosyal,  ekonomik sıkıntıların devam ettiğini vurgulayan Tüncel şunları söyledi: " Van'da yaşayan insanlar zorunlu olarak başka şehirlere göç etti.  Kadim şehir yerle bir oldu, insan gücünü, birikimini kaybetti.  Daha sonra deprem gibi benzer acıları yine yaşadık.  Şehrimiz orijinal zengin potansiyellere sahip olmasına rağmen şu anda maalesef 19. yüzyıl şehirleri gibi karmaşık, çarpık bir görünüme sahiptir.  Şehrimize son yıllarda 19. yüzyılda ki gibi yoğun bir göç var. Şehrimizin alt yapısı bu nüfusa yetmediği, planlı çalışma yapılmadığı için alt yapı çöktü diyebiliriz. Buda sosyal, kültürel sorunlara, öfke patlamasına neden oldu. En temel sorun olan su sorununu bile çözememiş bir Van ile karşı karşıyayız. Kaldırım, asfalt  ile artık belediyecilik  olmuyor."
Van'ın belediyenin finansal kaynakları bu sorunları çözmeye yetmeyeceğini, bu sorunları ancak 3 şekilde çözülebileceğini anlatan Tüncel, "  Çözüm için, Van'ın dışından yani ulusal ve uluslar arası finansal kaynaklar bulmalıyız. Nitelikli insanları Van'a davet etmeliyiz. Tersine beyin göçünü harekete geçirmeli ve Van'ın kendi dinamiklerine şans vermeliyiz. Van'ın bütün sorunlarını bilen, çözüm geliştiren yetkin, vizyon sahibi, kentle barışık yönetim kadroları kurmalıyız. Çünkü nitelikli kadrolar kurmadığınız takdirde finansal kaynak bulamasınız, kenti yönetemezsiniz.  Bu üç şartı sağladığımız takdirde yüzyıllık sorunları rahatlıkla çözebiliriz"  dedi
Tuncel, ''Adaylığım açıklanana kadar Van için projelerimiz için teknik ekibimiz ile çalışacağız. Birçok projemizide tamamladık. Aday olamasam bile bu projelerimizi aday arkadaşımla paylaşacağım. Daha sonra ise kim Büyükşehir belediye başkanı olursa olsun onu tebrik ederek isterlerse bu projeleri ona da sunacağım. Böylece hem ilimiz hem ülkemiz, hem de insanlarımız kazanacaktır"  diye  konuştu.

Bakmadan Geçme