Belediye başkan adayları Van kahvaltısında buluştu

İzmir'de Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden İzmir Aliağa Vanlılar Derneği belediye başkan adaylarını Van kahvaltısında ağırladı.

İzmir'de Vanlılar arasında birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Aliağa Vanlılar Derneği çalışmalarına devam ediyor. Siyasi partilerin belediye başkan adaylarını kahvaltıda ağırladıklarını belirten dernek başkanı Erol Çelik, İzmir’de Van’ı en güzel şekilde tanıttıklarını belirtti. 

Belediye başkan adayları Van kahvaltısında buluştu

Aliağa Vanlılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğine Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  İyi Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Bahadır Gültekin, Saadet Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Mahmut Koç, bağımsız aday Ersin Doğan, Yeniden Refah Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Hür Erdem Ünal, Zafer Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Erdinç Tahtacı, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir, MHP ilçe Başkanı Nuran Aydemir, İYİ Parti ilçe Başkanı Tuğba Oktay Bor, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Bıçakçı Aliağa Vanlılar Derneği Başkanı Erol Çelik, dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Belediye başkan adayları Van kahvaltısında buluştu

“VAN’I EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITIYORUZ”

Kahvaltı etkinliğinde konuşan Aliağa Vanlılar Derneği Başkanı Erol Çelik, “Kurulduğumuz günden bu yana Van’ın tanıtımına, kültürüne, sanatına katkı sunmak için durmadan çalışıyoruz. Doğu Anadolu Bölgemizin göz bebeği Van’ımızı en güzel şekilde tanıtmak için gayret sarf ediyor. Derneğimizin amacı, hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması, birlik beraberlik ruhuyla hareket etmesidir. İzmir’de yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken İzmir’in sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Bilindiği gibi dernekler, vakıflar yasal sivil toplum kuruluşlarıdır. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Güçlü,  saygın ve toplumda karşılığı olan sivil toplum kuruluşları ülkemizde demokratik kültürün toplumda yerleşmesi ve gelişmesine önemli katkıları olmaktadır. Derneğimiz çalışma alanımızı sınırlamadan İzmir merkezli Vanlılar ve Van'a gönül veren Van dostları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyal ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Dernek çalışmalarımıza herkesi ortak etmek ve imkanlarımızı herkesle paylaşmak üzere Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek oluyoruz. Bahane bularak sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak derneğimizin temel amacıdır. İzmir’de Van derneklerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. İzmir’de ben değil biz olma anlayışı içindeyiz. Bundan sonra da Van için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kahvaltı etkinliğimize katılan belediye başkan adaylarımıza, şehir dışında olduğu için kahvaltıya katılamayan, selamlarını ileten Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Çağatay Güç’e, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, İzmir Delta Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ekinci, Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan Çiğli Vanlılar Derneği Başkanı İhsan Turan, Karyad Başkanı Emine Yorgun Ata, Aliağa Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Topçu’ya, Vanlı Hemşerilerime, programın hazırlık aşamasından son anına kadar bizleri yalnız bırakmayan, Ege Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz tüm davetlilere derneğimiz adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: VANSESİ HABER BURHAN ERGİN

Belediye başkan adayları Van kahvaltısında buluştu

Belediye başkan adayları Van kahvaltısında buluştu

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme