Bekir Kaya'dan Kurum Ziyaretleri

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, hafta içi yaptığı mahalle ziyaretlerinin ardından bu kez de kurum ziyaretlerinde bulundu.

Kaya, Van Ticaret Sanayi Odası, Hürriyet Eğitim Kurumları, Van Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ile İller Bankası Bölge Müdürlüğüne ziyaretlerde bulundu. 

İlk olarak Edremit İlçesi'nde bulanan Hürriyet Eğitim Kurumları'nı ziyaret eden Kaya'yı Yönetim Kurulu Başkanı Maşallah Anşin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İlk olarak okulu ve yeni yapılan tesisleri gezen Kaya, çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Daha sonra yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kaya, yapılan çalışmalar ile ilgili heyecan duyduğunu söyledi. Çalışmalarından dolayı Anşin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Kaya, belediye olarak yapılacak çalışmalarda her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Anşin ise, şuan itibariyle 800 öğrenciye hizmet verdiklerini belirterek, hedeflerinin Türkiye'de örnek ve model bir eğitim kurumu oluşturmak olduğunu söyledi. Haftada iki saat zorunlu Kürtçe eğitim verdiklerini hatırlatan Anşin, Kaya'nın ziyaretinden mutluluk duyduklarını aktardı. 

Kaya, Hürriyet Koleji'nden ayrılarak Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti. Burada da Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çok, Van Organize Sanayi Bölge Müdürü Hadi Mirahmetoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Kaya'ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Çok, Kaya'nın her zaman kendilerine ellerinden gelen yardımı sunduğunu söyledi. Özellikle sanayi bölgesine su desteği için Kaya'ya teşekkür eden Çok, belediyenin kentte yaptığı çalışmalarından dolayı da teşekkür etti. Kaya ise kentin olanaklarının belli olduğunu ve yapılabilecek herşeyi yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kaya, "Biz belediye olarak aynı zamanda OSB'nin ortaklarındanız. Bu kentin yatırımı ve gelişimi için yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız, destekçisiyiz. Kente mutlaka bir uluslar arası Havaalanı yapılması gerekiyor yine bunun yanında sınır kapılarının da mutlaka açılması gerekiyor. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra eminim kentimizde yatırım yapan yurttaşlarımız önemli bir rahatlığa kavuşacaklardır" dedi. 

Ziyaretin ardından Kaya bu kez Van Ticaret Sanayi Odası'na geçti. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen ziyarete Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Meclis Başkanı Hüseyin Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Çok yoğun bir çalışma dönemi içine girmiş bulunmaktayız. Üyelerimizle, sektörel toplantılar gerçekleştiriyoruz. Onların sorunlarını raporlara döküyoruz. Amacımız odamıza kayıtlı tüm üyelerimizin sektörlerinde yaşadıkları sorunları doğru tespit etmek. Tespit ettiğimiz sorunların giderilmesi için önümüzdeki dönemlerde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız devam edecek" dedi. 

Takva, öncelikli olarak kümelenmiş iş ve yatırım yerlerinde toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek "Buradaki üyelerimizin yerleşkelerinde sorunlar mevcut. Önceki gün Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeydik. Su ve site içi ulaşım sorunları var. Bizlerde yönetim kurulumuzda konuyu görüşerek bunları Belediyemize ileteceğimiz kararı aldık. Emlakçılar ve İnşaat sektörü imar konusunda sorunlar yaşamaktalar. Gıda Toptancılar Sitesi'nin yol ve kanalizasyon sorunu var. Şuan Kömürcülük sektöründeki üyelerimiz toplantı halindeler. Onlarla sektörün geleceği üzerine görüşmeler yapıyoruz. Bizler sektör toplantıları sonucu hazırlayacağımız raporları sizlere de sunacağız" İfadesini kullandı. 

Kaya ise geç kaldıkları bir ziyareti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Kurumlar arası diyalogun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bizlerde kentimizin kalkınması, gelişmesi ve ortak üretimlerin olduğu bir yer olması için elimizden geleni yapıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak Van kendi dinamikleri ile bu zorlu süreçlerin hepsinin üstesinden gelecek potansiyele sahiptir" dedi. Kaya, kentin sorunlarının giderilmesi noktasında özellikle iş dünyasından gelen talepleri titizlikle değerlendirdiklerini ifade ederek "Özellikle sizlerinde belirttiği gibi kümelenmiş iş yerlerinden gelen talepleri en kısa sürede imkanlarımız ölçüsünde değerlendiriyoruz. Bizlere iletilen birçok sorun yatırım programımıza alındı. Birçoğu giderildi" şeklinde konuştu. 

Kaya buradan ise Van Ticaret Borsası'na geçerek burada da bir ziyaret gerçekleştirdi. VATBO Başkanı Selman Toprak ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelen Kaya, yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yeni VATBO binasını gezerek incelemelerde bulundu. Yapılan bina için teşekkür eden Kaya, ayrıca bina çevresini de gezdi. 

VATBO'nun ardından Kaya bu kez de İller Bankası Bölge Müdürü Enver Çelebi'yi ziyaret etti. Kaya ve Çelebi yaklaşık bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Çelebi, Kaya'ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Sizin kentte yaptığımız çalışmaları herkes biliyor. Özellikle göreve başlamanızdan sonra kentte çok şey değişti. Çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ediyoruz" dedi. Kaya ise yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler sundu. Ziyaret iyi dilek temennileri ile sona erdi.

Bakmadan Geçme