BDP İpekyolu aday adaylarını tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi 2014 yerel seçimlerinde İpekyolu İlçesi Belediye Başkanlığı için başvuru yapan aday adaylarını kamuoyuna tanıttı. Kadın kotasının uygulandığı İpekyolu merkez ilçe belediye başkalığı için aday adayı olan kadınlar Nüda Kültür Merkezi’nde partililerin katılımıyla tanıtıldı.

Fazıl ERÜŞ

Nüda Kültür Merkezi'nde yapılan aday adayı tanıtım toplantısına BDP Merkez Seçim Komisyonu üyeleri, BDP il-ilçe yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Aday adayı tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan BDP İpekyolu İlçe Başkanı Ahmet Enterili, 2014 yerel seçimleri öncesi herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bütün adaylarımız kadın hassasiyetiyle hizmet etmeli

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti Nihal Ay, “ Türkiye’de belediyelerde kadınların görev alması önemlidir. Kadın ya da cins kotasının uygulandığı ilçelerde aday adaylarının tek amacı hizmet olmalıdır. Bütün aday adaylarımız kadın hassasiyetiyle hizmet etmelidirler. Bu nedenle eş başkanlık sistemini önemsiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İpekyolu merkez ilçe belediye başkan aday adayları Hatice Günel, Eylem Açıkalın, Seyhan Kılıçacar, Aygül Bidal,  Sahire Yaman platforma çıkarak kendilerini tanıttı. Kadın adaylar İpekyolu belediye başkanı seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlattılar. Tanıtım toplantısı aday adaylarının konuşmalarının ardından sona erdi. 

Bakmadan Geçme