Baykara: Bahçesaraylıların çilesine son verin

Her yıl kış mevsiminde yoğun kar yağışından dolayı yolları kapanarak Van'la ulaşımı kesilen Bahçesaray için yeni bir tünel yapılması gerektiğini belirten iş insanı Berhem Baykara, 'Her yıl kış mevsiminde yoğun kar yağışından dolayı Van'ın nadide ilçelerinden Bahçesaray'ın yolları ulaşıma kapanıyor. Zaman zaman meydana gelen çığ vatandaşlarımız için tehlike oluşturuyor. 4-5 Şubat 2020 tarihlerinde meydana gelen ve 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan çığ halen yüreklerdeki tazeliğini koruyor. Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Bahçesaray ilçemize yeni bir tünel yapılmalı. Yapılacak yeni tünel ve yol güzergahı, kesinlikle Gevaş, Arpet güzergahı olmalı. Ağuruf Dağı'na tünel yapıldığı zaman 8,5 km'lik yol kısalacak ve kışın kardan, çığdan kapanmayacaktır' dedi.

Van’ın tarihi, turizm, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip olan Bahçesaray ilçesinin her yıl yoğun kar’dan dolayı Van’la ulaşımı kesiliyor. Bu zamana kadar meydana gelen çığ felaketlerinde çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken, Bahçesaraylılar çilenin son bulması için tünel yapılmasını istiyor. 

“BAHÇESARAYLILARIN ÇİLESİNE SON VERİLMELİ”

Her yıl kış mevsiminde kar yağışından dolayı yolları kapanan, meydana gelen çığ felaketinden dolayı tehlike oluşturan Bahçesaray yoluna yeni tünel yapılması için çağrısını yineleyen iş insanı Berhem Baykara, “Ülkemizin önemli ilçelerinden biri olan Bahçesaray’ın kış’ın tüm kesimlerle ulaşımı kopuyor. İnsanlarımız yoğun kar yağışı ve yolların kapanmasından dolayı Van’a gelip gidemiyor. Her an yaşanan çığ felaketleri de insanların hayatını tehdit ediyor. Biz yeni bir tünel yapılması için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Bahçesaraylı vatandaşlarımızın çilesine son verilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ettik.  Farklı yol güzergahları olmasına rağmen günlerce dünyayla ilişkisi kesilebiliyor. Yollarının açık olduğu günler de de ulaşım tam bir işkenceye dönüyor. Her yıl çığlardan dolayı birçok kişi yollarda can veriyor. İlçemizin bu sorunlardan kurtulması için ilçeye yapılacak bir tünel sorunun çözümüne, yol sorununun ortadan kalkmasına katkı sunacaktır. Kültür ve doğa turizmi için çok önemli bir coğrafyaya sahip olan Bahçesaray’a yapılacak tünel çalışması ilçenin kaderini değiştirebilir” diye konuştu. 

Baykara: Bahçesaraylıların çilesine son verin

“UMARIZ ÇAĞRIMIZ BİR AN EVVEL KARŞILIK BULUR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Baykara, “Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Uzun yıllardır Bahçesaraylılar tünel yapılmasını bekliyor. Özellikle kışın çığ ve yoğun kar yağışı, yazın ise zorlu yol şartlarından dolayı birçok can kayıpları yaşanıyor. Şu anda Bahçesaray’a ulaşabilmek için 2985 rakımlı Karabet Geçidinden 110 km yolu 2-3 saatte yada 258 km’lik Bitlis Hizan güzergahından 7 ila 8 saatlik yolculuktan sonra ilçeye varabiliyoruz. İhtiyacımız olan 8,5 km’lik Gevaş Arpet Bahçesaray yolu devletimizin birim fiyatına göre 0 tenzilat olsa dahi en fazla 4-4,5 milyar lira civarındadır. Türkiye’nin her yerinde herkesin malumudur ki büyük tüneller yapılmaktadır Bahçesaraylılar olarak yıllardır çekmiş olduğumuz çileleri artık çekmek istemiyoruz. Tünel yapılmasını istiyoruz. Bizde refaha kavuşmak istiyoruz. Çoğunlukla İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar olmak üzere kışın kapanan yollardan dolayı memleketimize gidememekteyiz. Artık bizlerin Bahçesaray’ımıza rahat gidip gelebilmemiz için bir tünel gerekiyor ve bizler bu tüneli de hak ediyoruz. Umarız çağrımız bir an evvel karşılık bulur ve Bahçesaray’a tünel yapılır. Ağuruf dağına 8.5 km  tünel yapıldığı zaman şuan kullanılan 258 km Tatvan Hizan yolu 76 km'ye inecektir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: VANSESİ HABER EVREN DOĞRUER

Baykara: Bahçesaraylıların çilesine son verin

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme