Bayan Kuaförlerinde Ramazan Durgunluğu

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
Van'da ramazan ayı nedeniyle bayan kuaförlerin işleri durma noktasına geldi.
Yaz aylarında pek iş yapamayan bayan kuaförler ramazan ayının yaz sıcaklarına rastlaması nedeniyle kuaförlerin işleri durma noktasına geldi.
Van'ın deneyimli bayan kuaförlerinden Karamel bayan kuaför işletmecisi Mirhan Kurt, " Van'da 1993 yılından beri kuaförlük yapıyorum. Kuaföre gitmek her bayan için zorunlu bakım ihtiyacıdır. Her yıl kutsal ramazan aylarında müşteri sıkıntısı yaşarız. Bunu da doğal karşılıyoruz. Çünkü bayanlarımızın büyük çoğunluğu bu ayda hem dini vecibelerini yerine getirir, hem de evlerde ramazan aynının mutfak, misafir yükünü taşırlar. Yeme içime, eğlence, düğün, nişan, özel günler olmadığı için de dışarı çıkmazlar.  Dolayısıyla ramazan ilimizde bayan kuaförlerine farklı bir boyut kazandırır. Aşırı sıcakların oruçlu günlere rastlaması da buna eklenince işlerimizde belirgin bir durgunluk meydana gelir. Müşterilerimiz kuaför ihtiyaçları için ramazan bayramını beklemektedirler. Ramazan ayının son günlerinden itibaren işlerimizde yoğunluk başlar. Bu yoğunluk arife gününe kadar artarak devam eder.  Ramazan sonrası ise normal seyrine döner. " dedi. AVM'de tek bayan kuaför olmalarına rağmen bayan cilt bakımı, saç kesimi, saç boyama, fön gibi hizmetlerinde  ekonomik fiyat  tarifesi uyguladıklarını  belirten Kurt, " Bayramda da aynı  ekonomik  fiyatlar ile  hizmete devam edeceğiz, yoğunluğu,  talebi fırsatçılığa döndürmeyeceğiz.  Kaliteli, marka ürünler kullanarak müşterilerimizin sağlığına özel bir önem veriyoruz" diye konuştu.
  Mevsimsel hava koşullarının işlerini büyük ölçüde etkilediğini vurgulayan Karamel bayan kuaförü ortaklarından Serkan Ortasaçlı,  " Bayanlar yaz aylarında genelde daha çok bakımlı olmayı ve görünümlerinde sık sık değişiklik yapmayı tercih ediyorlar.  Yaz aylarında artan düğün, nişan, sünnet özel geceler ve programlar bu ihtiyaca eklenince bayan kuaförlerin işleri hareketleniyor. Ancak ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi işlerimizi olumsuz etkilemektedir"  diye konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme