Başkan Özer Vanlılarla kahvaltıda buluştu

Esenyurt Belediye Başkanı olan Vanlı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği kahvaltı programı ile Vanlılarla bir araya geldi.

İstanbul'da yaşayan Vanlıların bir araya geldiği özel bir kahvaltı programında Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği etkinlikte vatandaşlarla buluştu. Kahvaltı sonrası Van Kültürevi'nde gerçekleşen buluşmada, Başkan Özer, Vanlı hemşehrileriyle samimi bir sohbet ortamı sağladı.

İstanbul’da yaşayan Vanlılar, belediye başkanlarını ağırlamanın gururunu yaşarken, Ahmet Özer'in Vanlıların ihtiyaçlarına duyarlılığını takdirle karşıladılar. Program boyunca Vanlıların görüş ve önerilerini dikkatle dinleyen Başkan Özer, ilçedeki Vanlıların karşılaştığı sorunların çözümü için aktif çaba göstereceğini belirtti.

Van Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği etkinliklerin, Vanlıların bir araya gelmesine ve dayanışma ruhunun güçlenmesine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Başkan Özer, “Güne güzel bir başlangıç yaparak Van Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği kahvaltı programında hemşehrilerimle bir araya geldikten sonra Van Kültürevi’nde bizleri bekleyen dostlarımızla buluştuk. Bu kentin güzel insanlarıyla geçirdiğim her an benim için çok değerli. Dostluk ve samimiyet dolu bu kardeşlik sofrasında bizleri buluşturan, ardından kültürevlerinde misafir eden herkese gönülden teşekkür ediyorum.” Şeklinde ifadelerde kullandı.
Program, Vanlıların ilgisiyle son bulurken, katılımcılar hatıra fotoğrafları çektirerek birlikte geçirdikleri keyifli zamanı ölümsüzleştirdiler.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖZER KİMDİR? 

1960 yılında Van’da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanı aldı. Özer, Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı. Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir romanı kaleme aldı. Özer, medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir. Ayrıca başkan Özer, Van’ın 86 yıllık köklü gazetesi Vansesi Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yapmıştır.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme