BAŞKAN KAYA'DAN VAN-DER İÇİN ÇAĞRI

Van Belediyesi ve Van Yoksullukla Mücadele Derneği (VAN-DER) Başkanı Bekir Kaya, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Van-Der’e yapılan yardımların tüm yıl boyunca da devam etmesini istedi.
Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Kaya, amacı Van’daki yoksulluğun geldiği düzeyi bilimsel saha çalışmalarıyla tespit etmek ve bunları kamuoyuyla paylaşıp duyarlılık oluşturmak, meslek edindirmeye ve istihdam alanları oluşturmaya katkı sunmak, çözüm gücüne sahip kurum-grup-kişi gibi tüm ilgili kesimleri harekete geçirmek, kurumlar arası ortak iş üretme kültürünü geliştirmek ve üretimden düşmüş ailelere gıda desteği sunmak olan Van Yoksullukla Mücadele Derneği’nin(VAN-DER) çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Derneğe katkı sunan ve destekçileri olan 32 kurum ve kişiye teşekkür eden Kaya, “Derneğimiz üretimden düşmüş, yani evinde çalışabilecek yaşta kimsesi olmayan ve açlık sınırının altında yaşayan 385 aileye her ay düzenli olarak çağdaş ve adil yöntemlerle gıda yardımında bulunmaktadır. Yürüttüğümüz alan çalışmalarında Van merkezde yaklaşık bin 500 ailenin düzenli gıda desteğine ihtiyacı olduğu, derneğimizin de bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılamayı proje süresince hedef olarak önüne koyduğudur. Derneğimiz yoksulluğun kader olmadığını, duyarlı kurum ve kişilerin ortak çabasıyla bir başarı sağlanacağı inancında olup herkesin bu konuda duyarlı olması ve kurumumuza destek sunmasını bekliyoruz. Yapılacak desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda şeffaflık ve hak temelliliğini esas alan derneğimiz özellikle Ramazan ayı gibi kutsal aylarda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yardımlar yapılırken her zaman olduğu gibi bu ayda da onur kırıcı ve teşhir edici yol ve yöntemlerden uzak durmuştur” dedi.
Kaya, Ramazan ayı boyunca derneğe yapılan yardımların 12 ay boyunca sürmesini isteyerek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme