Başkan İzsiz hesap verdi

40 günlük çalışmayla ilgili basın toplantısı düzenleyerek bilgi veren Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, 'Şuana kadar yönetimimizde görev alan 55 arkadaşımızdan 17'si kulübümüze 3 milyon 570 bin lira destekte bulundu. Diğer yöneticilerimiz hala bağış yapmadı ama inşallah zaman içerisinde bu dostlarımızdan bağış gelecek ve Vanspor'un ekonomik yapısına anlamlı bir girdi yapacaklar. 40 günlük zaman içerisinde çeşitli harcamalara toplam 4 milyon 141 bin 527 lira 66 kuruş ödeme yaptık' dedi.

Elite World Otelde düzenlenen toplantıda Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, As Başkan Mehmet Avcı ve yöneticiler gazetecilerle bir araya geldi. Başkan İzsiz, 9 Ekim Cumartesi günü İstanbul Esenyurt Meydanında derneklerin katılımıyla gerçekleşecek organizasyonda forma, tişört, sivit tişört, kapşonlu tişört, bot, krampon, kışlık ve yazlık giysi ürünlerini satışa sunacaklarını açıkladı. İzsiz ayrıca yeni bir bina yaparak tesis sayısının 4’e yükseltileceği müjdesini verdi.

Toplantıda ilk söz alan As Başkan Mehmet Avcı, 23 Ağustos 2021 tarihinde yapmış olduğumuz kongremizde başkanımız Seyithan İzsiz’in o günde kürsüde yaptığı konuşmasında ifade ettiği gibi Vanspor ile ilgili yaptığımız çalışmaları, oluşan mali durumları şeffaf bir şekilde ayda bir kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

“Vanspor tam bir kolej takımına dönmüş”

Göreve geldikten sonra takımla ilk buluşmasını anlatan Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz,  “Yaklaşık 40 gün önce yönetime seçilerek çalışmaya başladık. Bu zaman içerisinde takdir edersiniz ki bir kulübün başta sezonun başlamasına denk gelerek belli bir mali gideri bunun yanında organizasyon biçimi, gerek iç sahada gerekse dış sahada mutlaka bizim teknik ekibimizle, futbolcularımızla ve yönetimimizle organize etmemiz gereken bir takım işleyişler ve günün sonunda daha öncede ifade ettiğimiz gibi mutlaka hierarşik yapı içerisinde kurumsal bir hafızayı oluşturmamız gerekiyordu. Servet Yenitürk’ün bıraktığı yerden bizim yönetimimizle birlikte bir ahenk içerisinde kolektif bir çalışmayla ve de nizam intizam içerisinde Vanspor’u yönetebilmemiz adına önceliklerimiz vardı. Bu öncelikleri elbette sezona başlarken önce futbolcularımızın peşinatlarını, maç primlerini ve konakladıkları mekanı düzenlemeyi hedefledik. Bunlarla birlikte deplasman organizasyonlarımızı yapmamız gerekiyordu. Kongreden sonra ligin başlamasına sadece bir hafta vardı. Bu bir hafta içerisinde kısa sürede olmasına rağmen oluşturulan takım bugün görünüyor ki ilk 5 haftada başarının ifadesidir. Ben emeği geçen Servet Yenitürk’e, teknik direktörümüz Saffet İşler’e ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz takımla ilk buluştuğumuzda bazı tedirginlikler vardı ama bugün baktığımızda Vanspor tam bir kolej takımına dönmüş, bir aile ortamı, samimi bir kardeşlik hukukuyla,bütüncül olmuş bir kadro görüyoruz. Zaman zaman arkadaşlarımızla sohbet ederek, kimi kadrolar yıldızlar alırlar ama takım olamazlar. Kimi takımlarda da yıldız niteliğinde olan bir kadro olmayabilir ama zaman içerisinde iyi kadro olur ve içlerinden yıldız çıkarırlar. Biz inanıyoruz ki sezonun sonunda mevcut kadromuzda en az iki üç tane yıldız futbolcu çıkaracağı. Zaman zaman teknik heyetimiz ve futbolcularımızla da istişareler yapıyoruz. Gerek sağlığına dikkat etmeleri, gerek antrenmanlarda arzuhal bir şekilde çalışmaları adına sohbet ediyoruz” diye konuştu.

Başkan İzsiz Vanspor’un mali durumunu açıkladı

Vanspor’un mali durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İzsiz, “Biz futbolcularımıza seslenirken de biraz da bu işin içinden gelen, geçmişinde de futbol oynamış kimi yönetici arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmeleri de paylaşıyoruz. Dolayısıyla bütün bunların arzu edilen neticeye gelmesi için takdir edersiniz ki bu işin mali yapısı en önemli hazinesidir. Günün sonunda herşey dönüp dolaşıyor mali kapıya dayanıyor. Bunun için geride bırakmış olduğumuz mali tablomuzu paylaşmak istiyorum. 23 Ağustos tarihinden bugüne kadar 4 milyon 708 bin 907 lira 2 kuruş kulübümüze nakdi destek yapıldı. Tabi bununla birlikte gıda, su, ayakkabı, tişört ve benzeri gibi ayni yardımlarda var. Yönetim aşamasında ise 42 kişi yer alıyor. Disiplin ve denetleme kuruluyla birlikte 55 kişiyiz. Şuana kadar yönetimimizde görev alan 17 arkadaşımız kulübümüze 3 milyon 570 bin lira destekte bulundu. Diğer yöneticilerimiz hala bağış yapmadı ama inşallah zaman içerisinde bu dostlarımızdan da bağış gelecek ve Vanspor’un ekonomik yapısına anlamlı bir girdi yapacaklar. Servet Yenitürk’ü ağabeyimiz olarak görüyoruz. Kendisi 3 yıl boyunca bu kulübe hizmet etti. Elbette kendisinin varlığı bizim için en büyük değerdir. Ödeme yaptığımız kısımlara da değinmek istiyorum. Yapmış olduğumuz ödemelerin içirişinde futbolcu ödemeleri, eski borçlarımızdan kalan uyuşmazlık çözüm kurullarının ödemeleri, EFT masrafları, kurumların ödemeleri, dosya kapama masrafları, icra dosya ödemeleri, konaklama giderleri ve çeşitli harcamalarımıza toplam 4 milyon 141 bin 527 lira 66 kuruş harcadık. Bunların içerisinde futbolcularımızın tamamının peşinatları, primleri hiç aksamadan zamanında ödeme yapılmıştır. Kasamızda da 732 bin 346 lira 29 kuruş bulunuyor. Önümüzdeki hafta nasip olursa futbolcularımızın ikinci taksit ve primlerinin ödemelerini yapacağız. Vanspor yoluna emin adımlarla devam edecek” şeklinde konuştu.

“4 katlı çok estetik ve güzel bir bina yapıyoruz”

Vanspor için 4 katlı modern bir bina yapacaklarını kaydeden İzsiz, “Tesislerin yeniden yapımı ve onarımı için bir çalışma içindeyiz. Yönetimimizin ilk haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir önceki dönem yönetimimizin girişimlerde bulunduğu, bizim kendilerinden 12 milyon TL civarında yeni tesisimizin yapılanması anlamında bir bütçenin taahhüdünü almış durumdayız. Dolayısıyla buradaki maksat bakanlığımızın bu ifadesi yeni bir yapının yapılması ifadesinden ziyade bir onarıma yöneliktir. Fakat biz yeni bir bina yapmak istiyoruz. Kendi tesislerimizde iki tane yeni saha ihtiyacımız var. Bildiğiniz üzere şuan iki tane antrenman sahamız var. Biri küçük diğeri büyüktür. Biz bu antrenman sahalarımızın sayısını 4’e çıkarmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi suni çim sahadan oluşacak. Ayrıca şuan mevcut kapalı alanımıza dokunmamak koşuluyla yeni bir bina yaparak hem görseli hem de kullanış biçimi hem de konforu itibariyle özel bir kapalı alan yapıyoruz. Zemin,bodrum ve artı iki kattan oluşan toplamda 4 katlı çok estetik ve güzel bir bina yapıyoruz. Tesislerimizin çevre düzenlemesi, çevre duvarını yapıyoruz. Şuan projemizi neticelendirme kısmına geldik. Bir iki hafta içerisinde Van Büyükşehir Belediyesi proje incelemesini bitirdikten sonra bakanlığa sunacağız. Bakanlığa sunmamızla birlikte de bu projenin Van’a kalıcı bir eser olarak bırakılması adına inşallah bir iki ay içinde neticeyi alarak yapımına başlayacağız” şeklinde konuştu.

“30 bin ürün satmayı hedefliyoruz”

9 Ekim tarihinde İstanbul Esenyurt meydanda Vanspor’un ürünlerini satışa sunacaklarını ifade eden Başkan İzsiz, “Bu şehrin bütün unsurlarını, bu şehrin bütün bileşenlerini bu takımın etrafında mutlaka kenetlenmesi adına bir araya getirmemiz lazım. Bunun içinde görsel tasarımlar, görsel beğeniler, görsel imajlar çok değerli ve önemlidir. Aynı zamanda bu görseller üzerinden bir psikolojik algı da oluşturmak gerekiyor. Bunun içinde 100 bin forma hedefimiz vardı. Bu formalarımızın kimisi forma niteliğinde, kimisi günlük giyilen tişört niteliğinde, çocuklu, yetişkin şeklinde ayrım yapacaktık ve bunların tekstil ürünlerini tasarlayıp sunduktan sonra 100 bin civarında tekstil ürünümüzü piyasaya çıkaracağız. Şuan tasarımlarımız yapıldı. Ürünlerimizin içerisinde forma olduğu gibi günlük giyilebilin tişört, sivit tişört, kapşonlu tişört, kışlık ve yazlık giysiler şeklinde tasarlandı. Kız çocukları, erkek çocukları içinde ürünlerimiz mevcuttur. Kulübümüzün logosunu taşıyacak kramponlar, botlar ve benzeri bir takım ürünlerimiz tasarlandı. Bu ürünlerimizi 9 Ekim tarihinde İstanbul Esenyurt meydanında il derneklerinin organize ettiği bizimde Van derneklerimizle birlikte Van Store’yi açacağımız ve Vanspor gecesini de aynı meydana yapacağımız hedefinde de 30 bin ürünü satmak olan bir organizasyonla start alıyoruz. Dolayısıyla ayakkabı üreticisi firmamızın sahibi Zeynel Çalı’ya teşekkür ediyorum. Bu ayakkabıların sponsorluğuna binaen de Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Ferhat kardeşimin girişimi, Zeynel Çalı’nın üretimiyle biz 5 bin tane de bot ve kramponu aynı tarihe yetiştiriyoruz. Dolayısıyla bizim Esenyurt’ta toplam 90 bin nüfusumuz var. Kaldı ki Allah’a hamdolsun bu görevi üstlenmemizle birlikte Van Gölü Havzası diye ifade ettiğimiz yakın çevremizde kendilerini fahri Vanlı olarak görüyor. Ağrı’sı, Muş’u, Siirt’i, Bitlis’i, Van’ı Şırnak’ı, Hakkarilisiyle birlikte toplamda 200 bine yakın nüfus var. Biz yaklaşık 30 bine yakın ürün satmayı hedefliyoruz” dedi.

“Vanspor asla menajerlerle çalışan bir kulüp olmayacak”

5 haftada alınan 3 galibiyet, 2 beraberliğe değinen İzsiz, “Kampa çok geç başlamamıza rağmen çok şükür şuan ilk dördün içerisindeyiz. Namağlup bir unvanımız var. İnşallah böyle devam eder. Önümüzdeki Çarşamba günü Turgutluspor ile karşılaşacağız. 10 Ekim Pazar günü sahamızda Serik Belediyespor’u ağırlayacağız. Umut ediyorum ki teknik direktörümüz Saffet hocam, teknik ekip ve futbolcu kardeşlerimizle birlikte peş peşe bize iki tane galibiyet sevinci yaşatacaklar. Biz periyodik olarak takımımızı değerlendirmek istiyoruz. Ben iki hafta önce vitrine çıkacağımız maç Sakaryaspor maçıdır demiştim. Bunu söylerken bazen şunu düşünüyor olabilirsiniz. Başkan işin yönetim kısmından sorumlu ama bazen teknik analiz vs değerlendirmeler yapıyor. Bakın ben futbolcuyum ve futbolu iyi bilen biriyim. İkincisi iyi bir gözlemciyim. Takımları izlerken sadece kendi takımımı izlemiyorum. Sezonun başından bu yana rakip takımlarımızı da izliyoruz ve analiz ediyoruz. Sezonun ortasında iyi bir neticeyle ulaşırsak biz mutlaka potanın içinde olabilecek takviyeler yapmak adına karşı takımları da iyi analiz ediyoruz. Şuan bire bir görüşeceğimiz futbolcuları kendimiz tespit ediyoruz. Vanspor asla menajerlerle çalışan bir kulüp olmayacak. Kaleci, defans, kanatlar, ortasaha, forvet bandından her bir mevkiye göre havuz oluşturacağız. Şimdiden sonraki dönemlerin hazırlıklarını yapan bir kulüp hüviyetinde olacağız. Onun için Sakaryaspor maçı bizim vitrine çıkacağımız maçtı. Bizim bir rehavete kapılmamamız lazım. İki dereyi görmeden paçayı sıvamamız lazım. Yendiğimiz üç tane takım şuan ligin dibine demir atmış durumda. Afyonspor beraberliğimizi kıymetli buluyorum. Sakarya maçıyla da gördük ki özellikle ikinci yarıda ayakta kalan, mücadele eden bir takımız” şeklinde konuştu.

“Gerekli takviyeleri mutlaka irade göstereceğiz”

Vanspor’un sezonun ortasında potanın içinde yer alması durumunda gerekli takviyeleri yapacaklarını söyleyen İzsiz, “Tabi mutlaka takviyeler yapmamız gerekiyor. Ara dönemde de kendimizi potanın içerisinde görme ihtimalini gördüğümüz takdirde yönetimimiz bu konuda yeterince muktedirdir. Gerekli takviyeleri mutlaka irade göstereceğiz. Biz Van’ın Vanlının bir kuruşunu heba etmek istemiyoruz. Eğer potanın uzağında kalacak bir görüntü ki asla arzumuz bu değil ama karşılaşacak olursak biz parayı heba etmeyeceğiz ve önümüzdeki sezon için mutlaka şampiyonluğa oynayan bir kadronun hazırlığını yapacağız. Bu sezon şehrimize anlamlı bir heyecan yaşatmak istiyoruz. Mutlaka potanın içerisinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme