• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Filiz: Vergi adaletsizliği ve cezalar son bulmalı

Başkan Filiz: Vergi adaletsizliği ve cezalar son bulmalı

Yeniden Refah Partisi Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, hükümetin uyguladığı ekonomik politikalardan kaynaklı asgari ücretliler, emekliler, çiftçiler, esnaflar, memurlar ve birçok kişinin büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. İlçe Başkanı Filiz, vergi adaletsizliğinin giderilmesi ve halka kesilen cezaların son bulmasını istedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar, her kesimden vatandaşları olumsuz yönde etkilerken, siyasetçiler sorunun hükümet politikalarından kaynaklı olduğunu dile getiriyor.

“EKONOMİK DARALMA HER KESİMİ ETKİLİYOR”

Ülkede yaşanan ekonomik daralmanın toplumun her kesimini derinden etkilediğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Edremit İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, vatandaşların vergi ödemekten ve çeşitli cezalara çarptırılmasından iş yapamaz duruma geldiğini anlattı. Başkan Filiz, vergi yapılandırmaları esnasında taksitlere eklenen faizlerin de halkın bütçesini zorladığını dile getirdi. 

Benzin ve mazota yapılan zamlardan dolayı birçok ürünün dolaylı olarak zamlandığına değinen İlçe Başkanı Abdulrakip Filiz, “Gabar’da petrol çıkıyorsa, bu niçin yakıt fiyatlarına olumlu bir katkı sunmuyor? Benzin ve motorinin litresi 60 lirayı geçti. 100 liraya 2 litre yakıt alınamıyor. Bu durum, herkesi olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü marketlerdeki ürünlerin fiyatına, nakliye fiyatları ekleniyor. Bu da halkın bütçesini zorluyor” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANI FİLİZ: VATANDAŞLAR VERGİ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR

Son yıllarda ekonomik krizin giderek derinleştiğini belirten İlçe Başkanı Filiz, ülkenin dört bir yanında vatandaşların ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Başkan Filiz’e göre, hükümet politikalarıyla bağlantılı hatalar toplumda genel bir karamsarlık havası oluşturdu ve vatandaşın ileriye dönük umutlarını zayıflattı.

Ekonomik sıkıntılar içinde en ağır yükü çeken kesimlerin başında esnafın geldiğini söyleyen İlçe Başkanı Filiz, “Vergi politikaları yüzünden işletmeler ayakta duramıyor. Esnaflar biriken vergilerini ödemek için yapılandırma yapıyor. Ancak, yapılandırmaların her bir taksitine faizler ekleniyor ve borcun toplam miktarı daha çok artıyor. Bu da esnafların kepenk kapatmasına yol açıyor. Son yıllarda birçok esnafın kepenk kapatmasının başlıca nedeni, bu vergi yüküdür” şeklinde konuştu.

Kazancın büyük bölümünün vergilere gittiğini dile getiren İlçe Başkanı Filiz, “Vergi politikaları özellikle esnaflarımızı büyük sıkıntıya sokuyor. Çünkü kazancın önemli bir bölümü vergilere gidiyor. İnsanlar bir işletme açıp işçi istihdam edemiyor. İşçi maaşları, sigorta primi, vergiler esnafın belini büküyor” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLİLER VE EMEKLİLER ÇOK ZORLANIYOR”

Aynı sorunların maaşlı çalışanlarda da yaşandığını belirten Filiz, özellikle asgari ücretli ve emekli vatandaşların ekonomik koşullar karşısında zorlandığını dile getirdi.

İlçe Başkanı Filiz, “Ekonomik sıkıntılardan dolayı asgari ücretlilerin, emeklilerin geçimi çok zorlaştı. Hele bir de bu kesimlerden kiracı olanlar varsa, onlar büyük sıkıntı yaşıyor. İnanın öyle bir süreç yaşıyoruz ki, bazı kiralar emekli aylığını ve asgari ücreti geçmiş durumda. Peki bu insanlar nasıl geçinsin? Hükümetin bu sorunların çözümü noktasında vatandaşı ikna edici politikalar hayata geçirmesi gerekiyor. Ama kimse bu konuda umutlu değil. Herkeste bir karamsarlık havası var” ifadelerini kullandı.

“ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, DENETİMLER TAM MANASIYLA YAPILMIYOR”

Ekonomik sorunların toplumun en düşük gelir grubunu daha sert vurduğunu söyleyen Abdulrakip Filiz, artan fiyatlar ve düzensiz piyasa denetimlerinin vatandaş üzerindeki yükü büyüttüğünü dile getirdi. 

Ülkede alt tabakadaki insanların büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Başkan Filiz, “Son yıllarda toplumun her kesimi ekonomik daralmalardan dolayı büyük sorunlar yaşıyor. Alım gücü düştü. Üstelik gıda başta olmak üzere, her ürüne zam geliyor. Bir markette alışveriş yapıyorsunuz, bir hafta 10 gün sonra aynı ürünleri aldığınızda, fiyatların yükseldiğine şahit oluyorsunuz. İyi bir denetim yok. Ancak yakıt fiyatlarının yüksek olması, ürünlerin de zamlanmasına yol açıyor. Çünkü nakliye ve ulaşımdan kaynaklı ürünler zamlanabiliyor” diye konuştu.

İlçe Başkanı Filiz, enflasyon sorununa da değinerek, “İnsanların gelir düzeyleri, enflasyon karşısında adeta eriyip gidiyor. Hayat pahalılığının nedenlerinden biri de iktidarın uygulamakta olduğu yanlış politikalarıdır” dedi.

Bakmadan Geçme