• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Çevik, fahiş kira artışından dolayı taşınmak zorunda kaldı Hukuki olarak mücadelem sürecek

Başkan Çevik, fahiş kira artışından dolayı taşınmak zorunda kaldı Hukuki olarak mücadelem sürecek

Kira artışları nedeniyle ev sahibi-kiracı kavgaları her geçen gün büyüyor. Fahiş kira artışlarından dolayı barınma konusunda ciddi sorunlar yaşanırken en büyük mağduriyeti kiracı vatandaşlar yaşıyor.

Başkan Çevik, fahiş kira artışından dolayı taşınmak zorunda kaldı Hukuki olarak mücadelem sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev sahibi tarafından elektrik, su ve doğalgazı kesilerek bir aydan fazla karanlıkta kalan, defalarca evden çıkması için telkinde bulunulan Vatan Partisi İl Başkanı Akile Çevik, ev sahibinin evi tahliye et ısrarlarına dayanamayarak evden çıkmak zorunda kaldı. Başkan Çevik yaptığı açıklamada, “Fahiş kira fiyatlarından dolayı ev sahibi, kiracı arasındaki çatışmalar gün geçtikçe artıyor. Bende bu mağdurlardan biriyim. Ev sahibime kira ödememi peşin yapmama rağmen evden çıkmam istendi. Elektrik, su ve doğalgazı kestirdi. Bir aydan fazla karanlıkta oturmak zorunda kaldım. Kontratım olmasına rağmen sonunda taşındım. Çünkü huzurum kalmamıştı. Hukuki olarak sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Ekonomik krizle birlikte giyim ve yiyecek başta olmak üzere yüksek kira artışları ciddi sorun haline geldi. Kiralık dairelere, evlere istenen fiyatlar dudak uçuklatıyor. Vatandaşlar yüksek kiralara isyan ederken, ev sahipleri de hayat pahalılığını öne sürüyor.

Başkan Çevik, fahiş kira artışından dolayı taşınmak zorunda kaldı Hukuki olarak mücadelem sürecek

Döviz kuru artışıyla birlikte Van'da kiralara yapılan yüksek zamlar kiracıları zor durumda bırakıyor. Fahiş kira artışları ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Bazı ev sahipleri fahiş artış ve tahliye baskısı yaparken, kimi de dava açıyor. Arabulucu ve mahkemeye başvurular arttı.

Ülkemizde yaşanan fahiş kira artışları kirada olan vatandaşları sıkıntıya sokarak aile içi şiddetli geçimsizliklere kadar işi vardırdı. Tüm ülkede olduğu gibi Van’da da kiralık daire fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Fiyatlar dairenin bulunduğu muhite göre, evin durumuna, semtin konumuna göre değişkenlik gösteriyor.

Ev sahibinin evden çık baskısına maruz kalarak evden çıkmak zorunda kalan Vatan Partisi İl Başkanı Akile Çevik, hukuk mücadelesinin devam edeceğini belirterek, “Tehdit edildim. Sonunda evden çıkmak zorunda kaldım. Çünkü can güvenliğim yoktu. Hukuki süreç devam ediyor sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Vatan Partisi Van İl Başkanı Akile Çevik: Van'a sahip çıkacak adaylar seçilmeli

“Ev sahipleri vicdanlı olmalı”

Van kira artışında Türkiye üçüncüsü, bu kadar yüksek oranda artış var. Özellikle 6 Şubat depreminden sonra Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman’dan gelenlerden sonra Nisan ayı itibariyle ev sahiplerinde aç gözlülük oluştu. Bunu dile getirmemiz gerekir. Barınma ihtiyacı oldukça fazla, şuanda güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre en az 10 bin yeni konut talebi var. Fahiş kira fiyatlarından dolayı ev sahibi, kiracı arasındaki çatışmalar gün geçtikçe artıyor. Bende bu mağdurlardan biriyim. 15 Eylül itibariyle ev sahibim faturası benim adıma kayıtlı olan elektrik, su ve doğalgazı kestirdi. Bir aydan fazla elektriksiz, susuz ve doğalgazsız yaşamımı sürdürdüm. Bütün apartman kendisine ait ve orada ikamet eden bütün kiracıları da çıkardı. Bu sadece benim apartmanımda olan bir şey değil. Valiliğin arkasındaki rezidanslarda, kültür sokaktaki rezidanslarda tek başına yaşayan bayanlar olunca hep aynı şeyi yapıyorlar. Bunu üstelik apartman görevlileri yapıyor. Elektriğini, suyunu kesiyor ve mücadele edilemediği için teker teker çıkıyorlar. Benim ev sahibimle anlaşmam yılsonunda yüzde 25 arttırılacak, 1 yıllık peşin verilecekti ama dediğim gibi ev sahibim bana Nisan ayından beri 5 aylık paranı vereyim çık, 6 aylık paranı vereyim çık gibi söylemlerde bulunarak beni sürekli rahatsız ediyordu. Arabuluculuk sistemi belki biraz işe yaramış olabilir ama ben arabuluculuk sistemine gitmedim. Çünkü benim elimde kontratım vardı. Kirasını 15 Eylül tarihinde peşin yatırdım, iade etti. Paranı geri verdim, evimi boşalt, kiraya vermiyorum diyerek bana ihtarname çekti. Sonunda evden çıkmak zorunda kaldım. Çünkü can güvenliğim yoktu. Hukuki süreç devam ediyor sonuna kadar mücadele edeceğim. KADES’e başvuruda bulundum. Hem KADES hem de emniyet güçlerimiz sağolsun ilgilendiler. Van halkını seviyorum. Van’da bulunmaktan son derece mutluyum” dedi. HABER: BURHAN ERGİN

Başkan Çevik, fahiş kira artışından dolayı taşınmak zorunda kaldı Hukuki olarak mücadelem sürecek

Bakmadan Geçme