Başkan Berge'den Van YYÜ yönetimine sert tepki: Van YYÜ şehirden koptu

Gazetemizi ziyaret eden Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı İsa Berge, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin şehirden kopuk olduğunu belirterek, 'Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi şuan şehirden kopuk şekilde çalışıyor. Van YYÜ maalesef insanlara tepeden bakarak, insanların elinden tutmayarak, liyakat ve ehliyet sahibi olmayanlar tarafından yönetiliyor' dedi.

Burhan Ergin

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, beraberindeki Genel Sekreter Süleyman Umman ve oda sekreteri Şahabettin Laç ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne 37 yıl sonra Vanlı rektör olarak atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve yönetimine eleştirilerde bulunan Berge, “Üniversitede sivil toplum kuruluşları, meslek odalarıyla ilgili hiçbir çalışma yok. Şehirden bu kadar kopuk bir üniversite yönetiminin olması üzüntü vericidir” diye konuştu.

“Vansesi Gazetesi topluma örnek oluyor”

Vansesi Gazetesi'nin Van'ın köklü gazetesi olduğunu ve topluma örnek olduğunu belirten Berge,  “İlimizin 84 yıllık köklü gazetesi Vansesi her zaman kentimizin sorunlarını çözmek için canla başla çalışıyor. Vansesi Gazetesi ülkemizin ve ilimizin duayen gazetesidir. Vansesi Gazetesi’nin topluma olan bakış açısını ve toplumda birleştirici bir rol oluşturduğunu da biliyoruz. Biz her zaman her ortamda bunu söylüyoruz. Vansesi kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman ayrıştırıcı dil kullanmadı. Basının bu tarz eğilimde olması gerekiyor. Basın her zaman örnek olabilecek bir yapıya sahip olması lazım. Bu örnek yapı da Vansesi Gazetesinde var. Basın her zaman etik ve iyi niyetli olmalıdır ama maalesef bölgemizde son dönemlerde basınla ilgili pek de hoş olmayan gelişmeler oldu. Basın hiçbir zaman kalemşörlük yapamaz. Kamu menfaatini düşünerek hareket etmelidir. Bundan dolayı Vansesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Vansesi Gazetesi’ni ilimize ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

“Üniversitede STK ve meslek odalarıyla ilgili hiçbir çalışma yok”

Kent merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta Van Gölü sahilinde 20 Temmuz 1982'de Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan, Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yer alan Van YYÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve yönetiminin üniversite kampüsünde Vanlı esnafları bir kenara atarak, zincir marketler yerleştirdiklerini söyleyen Berge, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi şuan şehirden kopuk şekilde çalışıyor. Van YYÜ maalesef insanlara tepeden bakarak, insanların elinden tutmayarak, liyakat ve ehliyet sahibi olmayanlar tarafından yönetiliyor. Esnaf ve sanatkarı nasıl zor durumda bırakabiliriz? diye ellerinden gelen her türlü çalışmayı sergiliyorlar. Ulusal marketleri üniversite kampüsüne yerleştirerek kendi esnafını, kendi halkını bir tarafa atarak çalışma yürütüyorlar. Üniversitede sivil toplum kuruluşları, meslek odalarıyla ilgili hiçbir çalışma yok. ‘Nasılsa ben buraya atandım. Kimse beni buradan alamaz. Herhangi bir sorun karşısında farklı kanalları kullanarak görevde kalırım’ düşüncesiyle hareket ediliyor. Şehirden bu kadar kopuk bir üniversite yönetiminin olması üzüntü vericidir” ifadelerini kullandı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge ve beraberindekilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 6
gözlemci 22 Ağustos 2021 11:43

Şok Market önceki Rektör Peyami Battal döneminde üniversiteye yerleştirilmişti. İsa Berge bunu bilmiyor mu?

gözlemci 22 Ağustos 2021 11:43

Şok Market önceki Rektör Peyami Battal döneminde üniversiteye yerleştirilmişti. İsa Berge bunu bilmiyor mu?

Bir vatandaş 22 Ağustos 2021 11:40

Şok market Rektör Şevli'nin rektörlüğünden önce vardı. VESOB Başkanını uyarmadınız mı?

Bir vatandaş 22 Ağustos 2021 11:40

Şok market Rektör Şevli'nin rektörlüğünden önce vardı. VESOB Başkanını uyarmadınız mı?

Seccer 21 Ağustos 2021 19:18

Bence de herkese yüksekten bakiliyor

Seccer 21 Ağustos 2021 19:18

Bence de herkese yüksekten bakiliyor

Bakmadan Geçme