Başkale Sosyal Hizmet Merkezi açıldı

Van'ın Başkale ilçesinde vatandaşların konforu için çalışmalar devam ediyor. Başkale Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle ilçede sosyal hizmetler merkezi açıldı.

Başkale Sosyal Hizmet Merkezi faaliyete başladı. İlçede hizmete başlayan sosyal hizmet merkezi Başkaleli vatandaşlar için büyük kolaylık olacak. İlçede yaşayan vatandaşlar artık işlemlerini ve başvurularını Van merkeze gelmeden Başkale’de rahatlıkla gerçekleştirebilecek.
Sosyal Hizmet Merkezini ziyaret eden Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ NEDİR?

Sosyal Hizmet Merkezi, vatandaşların eğitim, sağlık, güvenlik hizmetleri gibi sosyal hizmetlere de ulaşımını kolaylaştırmak amacı ile kurulan gündüzlü sosyal hizmet kuruluşlarıdır.
Sosyal Hizmet Merkezi başta özel gereksinim gurupları olmak üzere her vatandaşa hizmet modelleri ile hitap etmekte ve hizmet sunmaktadır. Sosyal Hizmet Merkezi kapsamında bulunan Uygulama Birimi Başvuru Tespit ve İzleme Birimi tarafından başvurusu alınan veya sahada tespit edilen ailelere ihtiyaç duyduğu hizmet modeline uygun olarak çalışmalar yürütmektedir. Yapılan incelemelerde özel gereksinim guruplarında olan vatandaşlarımıza ihtiyaçları dâhilinde; Sosyal ve Ekonomik Destek, Engelli-Yaşlı Evde Bakım Hizmeti, Kurum Bakımı, Eğitim ve Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Rehberlik, Doğum Yardımı Hizmeti, Şehit Yakınları ve Gazi Hakları, Kadın Hizmetleri ve Çocuk Hizmetleri (Korunmaya Muhtaç Çocuk KMÇ-Suça Sürüklenen Çocuk SSÇ) konularında hizmet sunulmaktadır. 

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme