Başkale de yaşanan katılıma ilişkin açıklama‏

Bazı basın yayın organlarında yer alan 'Eski CHP İlçe Başkanı Namet Parlak ile 5 köyden 2 bin kişi BDP'ye geçti' yönündeki haberlere ilişkin İl Örgütümüz kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama da bulunma zorunluluğunu hissetmiştir.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Eski CHP İlçe Başkanı Namet Parlak ile 5 köyden 2 bin kişi BDP'ye geçti" yönündeki haberlere ilişkin İl Örgütümüz kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama da bulunma zorunluluğunu hissetmiştir. Konuyla ilgili Başkale İlçe Örgütümüzün başlattığı çalışma kapsamında CHP Eski İlçe Başkanı Namet Parlak ve yönetim kurulu üyelerinin partimize geçeceği yönünde tarafımıza bilgilendirmede bulunulmuş, bu çerçeve de İl Eşbaşkanımız Musa İtah ile Van Milletvekilimiz Özdal Üçer ilçe de düzenlen program sonucunda aralarında eski CHP İlçe Başkanı Namet Parlak'ın da bulunduğu 8 kişiye parti rozetimiz takılarak, partimize geçişleri sağlanmıştır. Ancak konu bazı basın yayın organlarında "2 bin CHP'li BDP'ye geçti" şeklinde yansımıştır. Katılım töreni esnasında partimize katılanların yanı sıra üyelerimiz, ilçe yönetimiz ve söz konusu arkadaşların aileleri ve köylerinden gelen akrabaları da törende hazır bulunmuştur. 

 

Belirtilen rakamlarla ilgili ilçe yönetimiz ile il yönetim kurulumuz herhangi bir açıklama da bulunmamış, söz konusu haberi servis eden ajans kendi varsayımlarından hareketle konuyu basına ve kamuoyuna taşımıştır. İlçe örgütü ile yaptığımız görüşmelerde bu yönlü bir sayının kendilerince belirtilmediği, konunun tamamen söz konusu basın - yayın kuruluşundan kaynaklandığı bilgisini tarafımıza ulaştırmıştır. 

 

Bakmadan Geçme