Başkale'de kadastrosuz mahalle kalmayacak

Van'ın Başkale Kaymakamlığı, ilçede muhtarlarla toplantı düzenleyerek ilçedeki tüm mahallelerde kadastro çalışması yapılacağı duyurdu.

Van’ın Başkale ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik’in başkanlığında Başkale sınırları içerisindeki kadastro girmeyen mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirildi. 

Kaymakam Çelik, ilçede Kadastro çalışması yapılacak olan mahallelerin Muhtarları ile bilgi alışverişinde bulundu. Yapılacak olan kadastro çalışmaları ile  tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro paftalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılması hedefleniyor.

KADASTRO İŞLEMİ NEDEN YAPILIR?

Belli dönemlerde ödemekle yükümlü olduğumuz emlak vergisi bulunuyor. Bu emlak vergisinin tutarını belirleyebilmek için toprağın değerini bilmemiz gerekiyor. Kadastro işlemi ile toprağın değeri kayıt altına alınır. Mülkiyet haklarımızı koruyabilmemiz için toprağın boyutunun ve sınırının belirlenmesi gerekir. Kadastro işlemi ile toprağın boyutu ve sınırı belirlenir. İmar planlaması ve kırsal kalkınma için temel oluşturma işlemi de kadastro ile gerçekleşir.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme