Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen'den vatandaşlara çağrı: Aşı olmanızı bekliyoruz

Sağlık çalışanları, iftar sonrası aşılama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmalarına iftardan sonra da devam ediliyor. Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen, “Randevu almasına rağmen vatandaşlarımızın yüzde 25’i aşı randevusuna gelmiyor. Vatandaşların tedirginlik duymadan aşı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen, 13 aşı odası, 26 personelle ve 3 doktorla aşılama hizmetine devam ettiklerini belirterek, “Aşı tedavisinde herhangi bir sıkıntımız yok. Soğuk zincir kurallarına riayet edilmektedir. Vatandaşlarımızın buraya gelerek aşı olmalarını bekliyoruz. Bin civarında kapasitemiz varken günlük 250-300 randevu alınmaktadır. Randevu almasına rağmen vatandaşlarımızın yüzde 25’i aşı yapmaya gelmiyor. Vatandaşların tedirginlik duymadan aşı olmalarını bekliyoruz. 14 Ocak 2021 tarihinden bu yana 14 bin Sinovac aşısı, 2 Nisan 2021 tarihinden bu yana da yaklaşık 6 bin Biontech aşısı yaptık. 20 bin aşıda hafif kızarıklık, hafif alerji dışında herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Dolayısıyla yan etkiden ve aşıdan kimse korkmasın” diye konuştu.

Ramazan ayından itibaren iftardan sonra gece saat 24.00’e kadar hizmet vermeye devam etiklerini belirten Şen, günlük yapılan 250 civarındaki dozun yüzde 60’ının iftardan sonra yapıldığını söyledi.

İftardan sonra aşılarını olan vatandaşlar ise Ramazan’da yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bakmadan Geçme