Başbakan Davutoğlu seçim beyannamesini açıklıyor

Başbakan Ahmet Davuoğlu, AK Parti’nin Seçim Beyannamesi'ni açıklıyor. Kılıçdaroğlu'nun hedefinin yüzde 35 olduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde hedefinin yüzde 55,60 olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti seçim beyannamesini açıklamak için eşi Sare Davutoğlu'yla beraber Ankara Arena'ya geldi. Toplantı için hazırlanan salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

CANLI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Tören şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop açılış konuşmasını yaptı. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını yapma için kürsüye çıktı. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle...

Bugün sizin karşınıza beyaz kefen giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. AK Parti bütün seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını sizlere iletiyorum. AK Parti tarihi bir yürüyüşün bugün tecessüm etmiş halidir. Burada Fatih'in askerlerini görüyorum. Burada 15'lileri görüyorum.

AK Parti kadroları bir erdemililer hareketinin neferleri olduklarını gösterdi. AK Parti hareketinin ferdi olmak milletvekili olmak kadar önemlidir. AK Parti hareketi bir milli irade hareketidir. Önümüze çok sayıda mayın koydular. Reklamcısını Amerika'dan getirip talimatını yurtdışından alanlara karşı var mısın? Siz varsanız biz de varız. 

Suriye'de zalim bir rejim insanları katlettiğinde biz varız dedik. Daima adalet diyoruz. AK Parti hareketli bir kalkınma hareketidir. Kalkınma sadece fiziki kalkınma değildir, geleceğe yürüyen küresel gücün büyük atılım hamlesidir

Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Bundan sonra bu topraklar üzerinde hükmedecek olanlar örnek olarak ak parti dönemlerini gösterecekler. Büyük Türkiye’ye doğru yürüyoruz. Bir erdemliler hareketi olarak ortaya vizyon koyarken CHP, MHP ve HDP ne yapıyor? Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. CHP içindeki ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Ama 7 Haziran sadece chp için bir seçim değil milletin seçimi babayiğit olan milletin önüne çıkar. Onun babayiğitliği \%35liğe kadar. En büyük hedefi \%35. ben yüzde 35'i telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım. Biz \%55’, \%60’ı hedefliyoruz. Kılıçdaroğlu senin dünyan küçük, bizim hayallerimize ulaşamazsın.

HDP, İstanbul'da konuştuğunda barışın sözcüsü, Ağrı'da şiddetin. Demirtaş bu silahlı teröristlere hiçbir şey söylemiyor bizi komplo yapmakla suçluyor. İşte buradan çağrıda bulunuyorum HDP'ye seçim kampanyaları süresince hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyorum desin. Teröristlere karşıyız desin. İzmir'de barış güercini olup Ağrı'da baskı yapmak bukelamun siyasetidir. Biz 6-7 Ekim olaylarında ders aldık. 

Bu olaylara Papa’da katıldı. Son derece haksız suçlamalalar. Türkiye’yi ve milletimizi suçladılar. Sayın papaya seslendim, ispanyadan kaçanlar bizde huzur buldular. Tarihi olaylara konuşmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz. Şimdi size sesleniyorum bize her yer Türkiye. 

Hiçbir siyasi düzen kalıcı olamaz. Her siyasal düzen insana hitap etmek zorundadır.  Türkiye Cumhuriyeti devletinin en temel ilkesi insan onurunu korumaktır. İnsan onuru hiçbir kurum tarafından tahkir edilemez, nefret söylemine muhatap kılınamaz. Ortak vatandaşlık geleceğe yönelik ortak kaderimizi de şekillendirir. Eşit vatandaşlık ilkesi gözardı edilemez. Önceliğimiz ülkemizin sivil bir Anayasa ile yönetilmesini sağlamaktır. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ALKIŞI GİBİ DEĞİL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "13 yıldır bizi alkışlayan dünya bir kez daha şahit olacak ki ’milli irade’ alkışlanacak ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’ öncesi Ankara Arena Spor Salonu dışında bekleyen vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı. Ayna grubunun ’Davutoğlu Ahmet Hoca’ şarkısıyla otobüs üzerinde vatandaşları selamlayan Davutoğlu, "Bizler de sizler de salonlara, meydanlara sığmayan ama gönüllerimize sığan sizlerle gurur duyuyoruz. Selam olsun davamızın gönül erlerine, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yeni bir yola çıkıyoruz. Yeni bir kutlu yürüyüşün eşiğindeyiz. 7 Haziran’a doğru ülkemizin her bir köşesinde, her bir vilayetinde, ilçemizde, şehrimizde, sokağımızda, mahallemizde, her bir köyümüzde yeni bir demokrasi şenliğiyle çıkıyoruz. Bugün, milli iradenin hür temsilcisi AK Parti kadroları bugün bütün Türkiye’de ayakta.

Türkiye’deki her bir vilayetindeki dava arkadaşlarımız ayakta. Adalete gönül vermiş, adalet sevdalısı olarak AK Parti kadrolarını tanıyan AK parti kadroları ayakta. İçeride seçim beyannamesi ve adaylarımızı tanıtacağız. Sizlerin gözünüzün içine bakmadan salona girmek bize yakışmazdı. Madem ki siz sabahın erken saatlerinden beri burada bizleri gönülden bir çağrıyla, davetle bekliyorsunuz davetiniz başımızın üstündedir. Sizlere duyduğumuz muhabbet her şeyin üstündedir. İnşallah biraz sonra aday tanıtımı ve beyannamemizin tanıtımını yapıp, kutlu bir yürüyüşe çıkacağız. Aziz kardeşlerim bu yürüyüşle bizimle omuz omuza vermeye, yola çıkmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi 7 Haziran’a kadar meydanlardan taşmaya hazır mısınız" dedi.

"KILIÇDAROĞLU’NUN ALKIŞI GİBİ DEĞİL"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"13 yıldır bizi alkışlayan dünya bir kez daha şahit olacak ki ’milli irade’ alkışlanacak ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak. İnşallah sizlerin geldiğiniz ülkemizin her köşesinden Gaziantep, Konya, Edirne, Trabzon, Muğla’dan, Türkiye’nin her bir köşesinden getirdiğiniz selamları alıp başımızın üzerine koyuyoruz. Sizler de döndüğünüzde evlerinize, mahallelerinize, bütün dostlarımıza selamlarımızı iletiniz ve deyiniz ki ’2002’den beri yürüyen milli irade kervanını durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir’. İçeride programımız başlayacak ama bir kez daha sizden söz istiyorum, inşallah 7 Haziran’da yeniden AK Parti iktidarına yürüyecek miyiz, anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşacak mıyız? Sadece millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Davutoğlu, selamlama konuşması sonrası Arena Spor Salonu’na geldi. Vatandaşlar, Davutoğlu’nu Türk bayrakları, AK Parti bayrakları ve cep telefonu ışıklarını yakarak karşıladı.

AYNA GRUBU’NDAN ’BEN TÜRKİYE’YİM, YENİ TÜRKİYE’ ŞARKISI

Ayna grubunun hazırladığı ’Ben Türkiye’yim, Yeni Türkiye. Biz Türkiye’yiz, ’Yeni Türkiye" seçim şarkısı eşliğinde vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Davutoğlu, vatandaşları eşi Sare Davutoğlu ile selamladı. Uğur Işılak’ın hazırladığı ’Söyle var mısın?’ şarkısı da Davutoğlu’nun vatandaşları selamlaması sırasında dinletildi.

İşte şarkının sözleri:

Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi
Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi
Gazze, Somali Bosna kalbimde
Kafkasya, Kerkük kardeş benimle

Ben Türkiye'yim büyük Türkiye
Ben Türkiye'yim yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye

Bakmadan Geçme