BAŞARI MİRAS BIRAKILAMAZ!


BAŞARI MİRAS BIRAKILAMAZ!
Yoksuldu, babasız büyüdü, içmeyi severdi, yalnızdı, arkası yoktu, bu kadar olumsuzluklara rağmen başardı. Bu sayılanlar bir insanın zaafı ya da başarısız olması için bir neden değildir. İnsanın kendine özgüveni varsa, her koşulda başarmasını bilir. Çünkü hayatta başına gelebilecek her şey, kendi avuçları içindedir. Zorlukları aşmak bir iradeliktir. En kötü koşullarda bile başarıyı hedefleyenler ve ulaşanlar, bu dünyada en büyük servet olan iradeye, özgüvene ulaşmış insanlardır.
Her alanda bir kahraman vardır. Bir kahraman, 'Onun gibisi gelmez' diyenlerin dövünmesiyle değil, 'Hepimiz onun gibi olabiliriz' diyenlerin övünmesiyle ölümsüzleşir. İnsan öldüğü zaman malını, mülkünü, parasını, kıyafetlerini, eşyalarını hatta soy ismini bile bırakabilir. Bir insanın geride bırakamayacağı tek şey, başarılarıdır. Başarıları o olduğu sürece bu dünyada vardır. Öldükten sonra başarıları da onunla gider. Sadece geriye kahraman olarak hafızalarda yerleşmesi kalır. Başarı kimseye miras bırakılamaz.
Zamanın birinde iki tane akıllı mı akıllı kız kardeş varmış,
Etrafındaki ve okuldaki tüm bilgi onlara yetmez olmuş.
Bir gün anneleri onları dağdaki bilge adama götürmeye karar vermiş. Kızlar,
Bilge adamla karşılaşınca, ona sorular sormaya başlamışlar. Bilge
Adam bütün soruları doğru cevaplamış: kızlar çok sevinmişler ve
Annelerinden eğitimleri için bir süreliğine izin isteyerek, bilge adamın yanında kalmışlar.
Sordukları soruların hepsinin cevabı doğruymuş. Bir süre çok mutlu
Olmuşlar: ama sonra sıkılmaya başlamışlar, "Bilgenin bilemeyeceği bir soru bulmamız lazım" diye düşünmüşler. Kızlardan biri bir gün" Buldum! " diye sevinmiş."İki elimin arasında bir kelebek koyacağım ve bilge adama soracağım "
"Avucumun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü? " " Ölü" derse kelebeği bırakacağım. Canlı derse avucumu hafifçe bastıracağım. Her ne derse cevabı bilemeyecek.
Kızlardan birisi kapalı tuttuğu ellerini bilgeye doğru uzatmış.
Ve sormuş:
"Avucumun içinde bir kelebek var: canlı mı, ölü mü?
Bilge adam cevap vermeden önce uzun süre kızın gözlerine bakmış, bakmış ve
cevaplamış:
"Senin ellerinde kızım. Senin ellerinde"
Evet, hayatınız, mutluluğunuz, başarılarınız sizin ellerinizde.
Başarı dolu günler dilerim.

Bakmadan Geçme