BARZANİ'NİN ZİYARETİ KRİZ ÇIKARDI

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine Kürt sanatçı Şivan Perver ile birlikte Diyarbakır'a gelecek olmasına Kürt siyasetinin önde gelen ismi Ahmet Türk tepki gösterdi.

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a gelmesinin Kürtler arasında tartışmalara neden olacağını ifade etti.
Barzani'nin Kürt halkına vereceği mesajın önemli olduğunu belirten Türk, "Sayın Barzani, Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde, aslında her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu" dedi.
Ahmet Türk, Barzani'nin Diyarbakır'a Erdoğan'ın daveti üzerine gelmesinin Kürtler arasında tartışmaya neden olacağını söyledi. Türk, "Sayın Barzani, Kürtlerin değer verdiği bir şahsiyet. Kürdistan Federal Devleti'nin de başkanı, bütün Kürtlerin gözü Sayın Barzani'de. Sayın Barzani'yi biz daha önce de Newroz'a davet ettik. Sayın Barzani Amed gibi, Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde, aslında her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu ama tabi imkânlar olmadı" dedi.
Barzani'nin gelişinin büyük tartışmalara neden olacağını ifade eden Türk, "Sayın Başbakan'ın daveti üzerine gelmiş olması, Kürtler arasında bir tartışmaya neden olur. Bizim amacımız Sayın Barzani'yi tartışmak değil, tartışılmasını da istemiyoruz. Sayın Barzani'nin bu ziyarette vereceği mesajlar önemlidir. Önümüzde Mart ayında Kürtler Newroz'u yine coşkuyla kutlayacak ve Kürt halkı Sayın Barzani'yi Newroz'da görmek ister. Tabii ki, yapacağı açıklamalar bizi daha net sonuca götürür, daha geniş bir açıklama yapma şansını ortaya koyar" diye konuştu.
BARZANİ'NİN GELİŞİ KÜRTLER İÇİN JEST
Diğer taraftan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Başbakan'ın Diyarbakır ziyareti ve Barzani ile görüşmesini, barış sürecinde hem Barzani'ye, hem de Kürtlere bir jest olarak görülmesi gerektiğini belirtirken "Barzani'nin de gelecek olması, buradaki barış iklimine katkı sağlayacak, pozitif psikolojik bir hava oluşturacaktır. Ayrıca, çözüm sürecini Irak'tan, Suriye'den bağımsız düşünemezsiniz. Türkiye'nin, bütün bu coğrafyadaki Kürtler ile yeniden birlikteliği oluşturması lazım. Bu, onun da adımıdır. Halk artık barışa, çözüme inanıyor. Hiçbir şey ölümün gerekçesi olamaz." dedi.
BERABER GÖRÜNTÜ BİLE ÇOK ÖNEMLİ
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise Barzani'nin ziyaretini değerlendirirken" Kürt toplumuna mesaj olduğu açıktır. Kürt toplumunca sevilen bir lider olan Barzani'nin, Başbakan ile vereceği görüntü bile önemlidir. Buluşmanın, tarihi önemi olduğunu düşünüyorum. Silahsızlanma sürecini ve Kürt toplumunun temel sorunlarının çözümünü hızlandıracağını umuyorum." dedi. Kaynak  Haber7

Bakmadan Geçme