Barzani’nden HDP’ye kutlama

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, Kürtler’in ilk defa siyasi bir parti olarak Türkiye parlamentosuna ulaşmasından dolayı sevindiğini, barış ve demokrasiye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) Türkiye’deki genel seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Başkanlığın resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, Barzani’nin Türkiye’deki genel seçimin başarılı bir şekilde geçmesinden dolayı ülkedeki bütün milletleri kutladığı belirtildi.

“Bu seçim Türkiye’de demokrasinin yüksek bir seviyeye ulaştığının göstergesidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürtlerin ilk defa demokratik bir ortamda siyasi bir parti olarak Türkiye’de parlamentoya ulaştığı için dolayı çok mutluyum. Bu barış ve demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir kazançtır.”

HDP yönetimi, üyeleri ve seçmenlerini tebrik eden Barzani, “Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Türkiye’de barış ve demokrasi sürecine desteğimiz devam edecektir” dedi.

Açıklamanın sonunda, “Bu kazanım, Türkiye’de barış ve demokrasinin daha da gelişmesine vesile olacak ve ayrımcılık, zulüm ve inkarın eseri kalmayacaktır” denildi.

Bakmadan Geçme