• Haberler
  • Güncel
  • Balık Bendi'nde düzenlenen festivale 90 bin kişi katıldı

Balık Bendi'nde düzenlenen festivale 90 bin kişi katıldı

Erciş Balık Bendi'nde düzenlenen 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne rekor katılım gerçekleştirildi.

Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İnci Kefali Tabiat Parkı'nda, Erciş Kaymakamlığı koordinesinde ve iş insanlarının destekleriyle düzenlenen festivale yaklaşık 90 bin kişi katıldı. Ziyaretçiler, suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçüne tanıklık ettiler.

Üç gün süren festival boyunca, katılımcılar renkli görüntülerle dolu etkinliklerde güzel zaman geçirdi. İlk gün Selçuk Balcı, ikinci gün Ezginin Günlüğü ve üçüncü gün Pinhani müzik gruplarının verdiği konserlerle ziyaretçiler unutulmaz anlar yaşadı.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "Ziyaretçileri İnci Kefali Tabiat Parkı'nda ağırladık. Festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık 90 bin kişi katıldı. Bu, önceki yıllara göre rekor bir rakam. Sanatçılarımız seslendirdikleri eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ziyaretçilerin festival süresince güzel vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Akarsu debisinin yüksek olması, balık göçünün daha iyi izlenmesini sağladı. Festivalimize ilgi gösteren herkese teşekkür ederim" dedi.

Festival, sadece müzik ve eğlenceyle değil, aynı zamanda doğanın mucizesi olan İnci Kefali'nin göçü ile de katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu. Doğaseverler, balıkların zorlu yolculuklarını yakından izleyerek, bu eşsiz doğa olayına tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme