BALANDI: İŞSİZLİK BAŞINI ALDI GİDİYOR

Van'da işsizlik sorununa değinen TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, 'Üniversite mezunu insanlar gelip bin lira, bin 500 liraya iş istiyor.Ülkemizde ve ilimizde işsizlik çok vahim boyuta ulaştı. İnsanlar çalışmak istiyor. İlimizi yönetenlerin istihdam alanları oluşturması gerekiyor. Devletimiz mağdur olan insanlarımıza sahip çıkmalıdır. Milletvekillerimiz insanlarımızın sorunlarını çözmek için bir araya gelerek çözüm üretmelidir' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı,gündeme dair gazetemize açıklamalarda bulundu. İnsanların gün ekmeğine muhtaç olduğunu söyleyen Balandı, “İlimizde yaşayan insanlarımızın sorunlarını sahaya inerek birlikte çözelim. Bakın dün bir vatandaş aradı annesinin ve kardeşinin un olmadığı için ekmek pişiremediklerini söyledi. İnsanlar artık gün ekmeğine ve bir koli gıda yardımına muhtaç hale geldi. Kimse bu insanların haykırışını duymamazlıktan gelemez. Bu insanların sorunlarını çözmek için çaba gösterin” diye konuştu.

“Türkerler Holdinge teşekkür ederim”

Türkerler Holdingin yaptığı çalışmalar ve istihdamla Doğu Anadolu Bölgesine büyük katkı sunduğunu söyleyen Balandı, “Vansesi Gazetesi’ne saygım sonsuzdur. Kurulduğu günden bu yana ilimizin sorunlarını çözmek için Van’ı her zaman ulusala taşıyarak katkı sunuyor. İlimizde pandemiden dolayı çalışanlara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak için elimizden gelen her türlü desteği sunduk. Türkerler Holding ve Devlet Su İşlerinde çalışan personellerimiz kesinlikle mağdur edilmedi. Özellikle Türkerler Holding Vanspor başta olmak üzere ilimizin bütün değerlerine sahip çıkıyor. Bugün Van’da 2 bin 500, 3 bine yakın, Doğu Anadolu Bölgesinde 4 bine yakın insanımız Türkerler Holdingde istihdam ediliyor. Böyle güçlü bir şirkete ilimizin ve bölgemizin sahip çıkması gerekiyor.Türkerler Holdinge ve Devlet Su İşlerine pandemi sürecinde çalışanlarına sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Pandemide imkanlarımız dahilinde yardımcı olduk, oluyoruz. Oğlumun şirketi var. Personel aldığı zaman inanın diyorum oğlum kesinlikle akraba, arkadaş, dost ayrımı yapma, önceliği işe ihtiyacı olan insanlara ver. Oğlum sağolsun bugüne kadar her zaman işe ihtiyacı olan insanları alarak çalıştırıyor” ifadelerini kullandı.

“İhtiyacı olan muhtaç ailelere yardım edin”

İhtiyaç sahibi ailelere yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Balandı, “İlimiz maalesef şuan çok büyük sıkıntı yaşıyor. İnsanlarımız maddi konuda çok büyük zorluk çekiyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Ülkemizde ve ilimizde işsizlik çok vahim boyutlara ulaştı. Devletimiz mağdur olan insanlarımıza sahip çıkmalıdır. Milletvekillerimiz insanlarımızın sorunlarını çözmek için bir araya gelerek çözüm üretmelidir. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan sendikamızı ziyaret etti. Gülşen hanıma ilimizin işsizlik, yoksulluk sorunlarını aktardım. Üniversite mezunu insanlar gelip bin lira, bin 500 liraya iş istiyor. İnsanlar çalışmak istiyor. İlimizi yönetenlerin istihdam alanları oluşturması gerekiyor. Daha sonra Gülşen hanımla kahvede otururken, vatandaşlar gelip sorunlarını anlattı. Gülşen hanımda vatandaşlarımızın sorunlarını not alarak çözülmesi için çalışacağını ifade etti. Bakın ilimizin sorunlarının çözümünü isteyen duyarlı milletvekillerimiz var. Onlar bizim başımızın tacıdır ama maalesef duyarsız milletvekillerimiz de var. Bakın bugün insanlar bir koli gıda yardımına muhtaçtır. Kimse bu insanların haykırışını duymamazlıktan gelemez. Bu insanlarımıza sahip çıkın. İlimizde insanlara yardımcı olan zenginlerimiz de var. Benim onlara da saygım var ama sahaya inmeleri gerekiyor. İlimizde yaşayan insanlarımızın sorunlarını sahaya inerek birlikte çözelim. Bakın dün bir vatandaş aradı annesininvekardeşinin un olmadığı için ekmek pişiremediklerini söyledi. İnsanlar artık gün ekmeğine muhtaç hale geldi. İhtiyacı olan muhtaç ailelere yardım edin” şeklinde konuştu.

“İlimizi bir avuç insan yönetemez”

Van’ı bir avuç insanın yönettiğini belirten Balandı, “Ankara’da Van’ı çok başka gösteriyorlar. Van’da bir kesim var. Bakanlar veya bürokratlar ilimizi ziyaret ettiğinde o kesimin yanına gidiyor. Öyle sanıyorlar Van’ı onlar yönetiyor. Halbuki öyle değil. İlimizi bir avuç insan yönetemez. Van bölgemizin en büyük ilidir. Her kravat takan Van’ı yönetemez. Van’ın asıl sahipleri çıksın memlekete sahip çıksın. İlimizin sorunları Ankara’ya sağlıklı bir şekilde aktarılmıyor. Bakın dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremde Van’ı yıkıp yeni bir Van inşa edilmesi talimatını verdi ama gelin görün ne oldu. Kim Van’ın ihtiyaçlarını, sorunlarını, projelerini Ankara’da gündeme getirdi. Bakın hepimiz birlikte çalışarak ilimize hizmet edelim. Van’ımız için herkes elini taşın altına koysun” dedi.

“Sadece halkımız için çalıştım”

TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, son olarak şunları söyledi; “40 yıldır sendikacılık yapıyorum. 6 vilayet bizim sendikamızabağlıdır. Geçen gün bir gazetede bir avukat Naif Balandı sendikayı çiftlik yapmış, 40 yıldır kimse alamıyor demiş. Bakın ben bu zamana kadar şerefimle, namusumla, onurumla halkımıza hizmet ettim. İnanın eğer iyi hizmet etmeseydim şuan burada olmazdım ama belli ki insanlarımız hizmetlerimizden memnun kaldı ki bizi yıllardır bu göreve layık görüyor. Ben çok zengin bir ailenin veya bir ağanın evladı değilim. Normal bir vatandaşım, 40 yıldır işçilik yapıyorum. Ben sonuna kadar halkıma güvenerek seçimlere girdim ve çok şükür her seçimi de kazanarak çıktım. Bir seçimde genel başkanımız ve yönetimimiz gelip bana niçin 4 yönetim, 3 denetim, 3 disiplin kuruluna yol gösterdin. Seçime bir ay var. Nasıl seçimden başarıyla çıkacaksın diye sordular. Bende onlara halkıma güvendiğimi söyledim. Halkımın her zaman doğru kararı verdiğini söyledim. Rakiplerim Hakkari’ye gidip beni sağcı, Muş’a gidip solcu yaptılar. Beni devirmek için aklına gelen herkesi devreye soktular ama başaramadılar. Çünkü halkım bana güveniyor. Ben göreve geldiğim günden bu yana sadece halkımız için çalıştım. Seçimde rakiplerime fark attım.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme