• Haberler
  • Güncel
  • Bakan Yardımcısı Uçarmak, sınır hattında incelemelerde bulundu

Bakan Yardımcısı Uçarmak, sınır hattında incelemelerde bulundu

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile beraberindeki heyet ve Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, Başkale ilçesinde bulunan Gelincik sınır hattında incelemelerde bulundu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, beraberindeki heyet ve Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik ile birlikte sınır hattına ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı Uçarmak ve heyeti, Van'ın Başkale ilçesinde bulunan 364 nolu nihai hudut taşının yer aldığı Gelincik Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında, Bakan Yardımcısı Uçarmak ve beraberindeki heyet, Gelincik Sınır Kapısı'nın yapılacağı alanda arazi keşfi ve kontrol çalışmalarını yerinde inceledi. Bu incelemelerde, sınır hattının stratejik önemi ve yeni sınır kapısının bölgeye sağlayacağı ekonomik ve güvenlik katkıları üzerinde duruldu. Ayrıca, sınır hattının güvenliği ve ticaretin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınacak tedbirler konusunda istişarelerde bulunuldu.

Yeni sınır kapısının, Başkale ve çevresine önemli ekonomik katkılar sağlaması bekleniyor. Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması, ticaretin canlanmasına, bölgedeki ekonomik aktivitelerin artmasına ve sınır ticaretinin daha güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasına olanak tanıyacak.

Bakan Yardımcısı Uçarmak, sınır kapısının bölgeye sağlayacağı faydaları vurgularken, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme