Bakan Pakdemirli 'kanser gibi' dedi ve açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas yangınına ilişkin, 'Kanser gibi görünmeyen yerlerden, bir noktadan çıkabilen, devam eden bir yangınla karşı karşıyayız.' açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binasında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas yangınına ilişkin, "Kanser gibi görünmeyen yerlerden, bir noktadan çıkabilen, devam eden bir yangınla karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yunanistan'daki orman yangınlarıyla mücadele için gönderdiğimiz uçaklar kısa sürede geri dönüyor. Komşumuza yardım etmemiz gerekiyor. Yunanistan'a yardım için iki uçağın gönderilmesi planlanmaktadır.

273 MİLYON FİDAN HAZIR

Bin farklı türde 273 milyon dikmeye hazır fidanımız var. Kısa zamanda zor günleri geride bırakacağız

HAYVAN HASTANELERİ KURULDU

Yangın bölgesinde yaraları sarmak için çiftçilerimizin hasar kayıtları tutuluyor. Belli bölgelerde geçici hayvan hastaneleri kuruldu. Kısa zamanda zor günleri hep birlikte beraber aşacağız.

ARICILIK SEKTÖRÜNE DESTEK

Milli parklar arıcıların konaklaması için açılacak. Arıcılık sektörüne destekler sürecek.

UÇAK ALIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bugüne kadar uçak kiralama yöntemine gidildi. 2019'dan sonra ise envantere uçak alımı için çalışmaları başlatıldı.

İLK MÜDAHALE 12 DAKİKAYA KADAR DÜŞTÜ

İlk müdahale süremiz 12 dakikaya kadar düştü. Orman yangınlarıyla mücadelede bu durum önemli bir hale geldi. Yer araçlarının önemli bir kısmı orman teşkilatının envanterinde.

Bakmadan Geçme