BAKAN Nabi Avcı’dan minik yazarımıza kutlama mektubu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van’da tanışarak sohbet ettiği gazetemizin minik yazarı Zeynep Özgür Can’a destek ve kutlama mektubu gönderdi.

VANSESİ ÖZEL

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başbakan Erdoğan’ın Van’da 26 Ekim günü gerçekleştirdiği toplu açılış sırasında tanışarak sohbet ettiği minik yazarımız Zeynep Özgür Can’a kutlama ve destek mektubu gönderdi.

 MEB Nabi Avcı’ın gönderdiği mektupla kendisini onurlandırdığını, cesaretlendirdiğini ve mutlu ettiğini belirten minik yazarımız Zeynep Özgür Can şunları söyledi: “  Sayın Bakanımız ile ilginç bir şekilde tanıştık. Arkadaşlarımla bana Van yerel kıyafetleri giydirilerek törende bir görev verilmişti. Töreni beklerken bakanımızın danışmanıyla bir süre sohbet ettik. Okul durumumun yanı sıra Van’ın ilk gazetesi olan Vansesi gazetesinde köşe yazdığımı kendisine anlattım. Danışman Bey’de meğer bunu MEB Nabi Avcı’ya anlatmış. Bakanımız bizi yanına çağırarak sohbet ederek kalem armağan etti. Gazetede köşe yazımdan   dolayı beni kutladı. Elektronik posta adresi vererek çıkan yazılarımı kendisine göndermemi istedi.   Bende gazetede yayınlanan yazılarımı kendisine gönderdim.  Sayın Bakanımız yazılarımı okuduktan bir süre sonra bana çok anlamlı ve değerli bir mektup gönderdi.  Bakanımız bunca yoğun  işinin arasında benim yazılarımı okuyarak bana mektup yazması beni duygulandırdı.  Ailem, okul arkadaşlarım da mektuptan sevindiler.  Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.”

MEB Nabi Avcı’nın minik yazarımız Zeynep Özgür Can’a gönderdiği o mektup: 

 “Sevgili Zeynep,

Gönderdiğin yazıları da, Vansesi'ndeki "Yalnızız  Çünkü..." başlıklı yazını da okudum. Önce seni tebrik ederim. Birincisi, düşüncelerini çok düzgün ve yalın bir anlatımla dile getirdiğin için.. 

İkincisi, konu  seçimindeki genişlik ve çeşitlilik için... Üçüncüsü (bir-iki yerde, dahi anlamına gelen "de" ve "da"ları ayrı yazmayı unutmakla birlikte) yazım kurallarına özen gösterdiğin için... İnşallah bol bol okuyarak, bol bol yazarak bu yeteneğini daha da geliştireceksin. Vansesi gazetesini de, senin gibi genç bir yazar adayının yeteneğini görüp yer verdiği ve sana bir köşe tahsis ettiği için ayrıca kutluyorum. Tabii aileni ve öğretmenlerini de kutluyorum. Bu arada küçük bir uyarıda da bulunmak istiyorum: Bazı genç yazar adayları, özellikle yazıları veya şiirleri yayınlanmaya başladıktan sonra, okumaya daha az vakit ayırmaya başlarlar. Sen sakın bu tuzağa düşme...  Okumaya her zamankinden daha fazla vakit ayır. Derslerini de ihmal etmeden, mesela Sezai Karakoç'un denemelerini ve şiirlerini, Sait Faik'in ve Mustafa Kutlu'nun hikâyelerini okumanı özellikle tavsiye ederim. Daha sonra okuyacağın Salâh Birsel'in denemeleri de özellikle kelime dağarcığının zenginleşmesine çok katkıda bulunacaktır. 

Ben şimdi Paris'te UNESCO Konferansı'nda olduğum için, gece kaldığımız otele dönünce sana bu mektubu yazabiliyorum. Türkiye'de, özellikle de Ankara'da o kadar yoğun çalışıyoruz ki, böyle mektup yazmaya bile fırsat bulamayabiliyoruz. Onun için, cevabım gecikti diye üzülmeni istemem. 

(Hazır yeri gelmişken: Bak mesela yukarıdaki "Türkiye'de, özellikle de Ankara'da o kadar yoğun çalışıyoruz ki, böyle mektup yazmaya bile fırsat bulamayabiliyoruz." cümlesinde geçen birinci "de"yi bitişik, yani  "Türkiye'de" diye yazdım, çünkü bu "de" YER belirtiyor. "Ankara'da"  derken de öyle... 

Ama meselâ  "Ankara da, Paris de, Roma da kalabalık başkentler arasındadır"  derken, "de" ve "da"ları ayrı yazıyoruz. Zaten sen DE bu kuralı yazılarında genellikle doğru uygulamışsın. İşte öğretmenler DE böyledir: Her fırsatta illa birşey öğretmeden duramazlar...)

Sana, ailene, öğretmenlerine, arkadaşlarına çok selâm ediyor, gözlerinden öpüyorum.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı”

Zeynep Özgüveni yüksek bir öğrencidir

Okullarında böyle bir öğrencinin Vansesi gazetesi gibi köklü bir gazetede yazı yazmasının gurur verici olduğunu belirten İlknur Ilıcalı İlköğretim Okul Müdürü M. Zeki Okur,“  Sayın Bakanımızın mektubu öğrencimizi,  öğretmenlerimizi nihayetinde bütün camiamızı onurlandırmış, mutlu etmiştir. Sayın Bakanımıza öğrencimiz ve okulumuz adına teşekkür ediyorum. Öğrencimize köşe yazma imkanı sunan Van’ın ilk gazetesi Vansesi   Gazetesi  yöneticilerine de  duyarlılıklarından, örnek gazetecilik anlayışlarından dolayı teşekkür ederim. Okulumuzda bu yeteneğe sahip çok öğrencimiz var. Zeynep okulumuzun başarılı öğrencilerindendir. Zeynep’in özgüveninden dolayı onu kutluyorum” dedi.

Bakan Avcı’yı takdir ediyorum

Bakan Nabi Avcı’nın öğrencilere olan destek ve ilgisini   saygıyla takdir ettiğini belirten  minik yazarımız Zeynep Özgür  Can’ın Türkçe Öğretmeni Özlem Laleci,” Zeynep’in başarısının yanında Bakanımızın ilgisi, inceliği memnuniyet vericidir. Çünkü Sayın Bakanımız sohbet sırasında duyduğu ayrıntıyı görmemezlikten de gelebilirdi. Ancak öyle yapmadı. Bakan Avcı öğrencimizin bu başarısını önemsediği için öğrencim adına çok mutlu oldum. Ayrıca Zeynep’in Vansesi gibi büyük ve köklü gazetede köşe yazısı yazmasına fırsat verilmesi de takdire şayandır” dedi.

En büyük pay Zeynep’in ailesinindir

Zeynep’in ailesinin ona olan ilgisine şahit olduğunu söyleyen Laleci, “Zeynep’in başarısında ailesinin büyük payı vardır. Zeynep’in Kendisini ifade etmesinden ve okuldaki başarısından anlaşılıyor ki çok okuyan bir öğrenci. Bazen kendi aklanlarının üzerinde olan kitapları okuyup, anlayıp çok da iyi yorumluyor. Bende elimden geldiğince Zeynep’e yardımcı olacağım. Zeynep’in iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme