Bakan Koca Van'ı örnek gösterdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa göre vaka sayısı en çok artan illerin Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne olduğunu açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada vaka sayılarının arttığı ve azaldığı illeri karşılaştırarak yüksek riskli illerin düşük riskli illeri örnek alması çağrısında bulunarak, Van, İzmir'e örnek olsun dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, geçen haftaya göre 100 bin nüfusta vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri açıkladı.

Bakan Koca’nın paylaştığı grafiğe göre, vaka sayısı en çok Sinop, Kilis, Samsun, Amasya, Edirne, Tokat, Yalova, Gümüşhane, Bartın ve Konya’da arttı.

Koca’nın paylaşımına göre, vaka sayısı en çok Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir, Karaman, Uşak, Yozgat, Erzincan, Sivas ve Çankırı’da azaldı.

Ayrıca, Sağlık Bakanı Koca, paylaşımında “Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım” mesajına yer verdi.

“RİSKİ TÜM İLLERDE DÜŞÜRELİM”

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada vaka sayılarının arttığı ve azaldığı illeri karşılaştırarak yüksek riskli illerin düşük riskli illeri örnek alması çağrısında bulundu.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Ağrı Adıyaman’a, Batman Samsun’a, Bingöl Ordu’ya, Bitlis Balıkesir’e, Diyarbakır, İstanbul’a, Mardin Trabzon’a, Van İzmir’e, Siirt Rize’ye, Hakkâri Sinop’a, Şanlıurfa Konya’ya, Şırnak Zonguldak’a, Uşak Tokat’a, Iğdır Giresun’a örnek olsun! Riski tüm illerde düşürelim” ifadelerini kullandı.

 

Sözcü

Bakmadan Geçme