BAHÇESARAY'DA BİR İLK

Arazi şartlarından ötürü yerel radyo yayınlarının ulaşmadığı Bahçesaray’da ilk yerel radyo yayınını Tutku Radyo yaptı. Fakiye Teyran Festivali’nde canlı yayın yapan Tutku Radyo, açık alanda kurduğu stüdyoda başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere birçok kişiyi konuk etti.
Tutku Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Geçken, arazi şartlarından ötürü Bahçesaray’dan merkez stüdyolarına yayını ulaştırmanın çok zor olduğunu, ancak bu zoru başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geçken, “Daha önce yaptığımız canlı yayınları merkez stüdyomuza ulaştırmak kolaydı. Ancak Bahçesaray gibi bir yerde çok zor olan bu yayını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, Bahçesaray’da yerel yayın yapan ilk radyo olmak ve Fakiye Teyran gibi bir şahsın anıldığı festivali Van’a canlı olarak aktarmak, Van’da yerel yayın yapan radyolar için bir ilkti. Radyo yayınımızı Van’ın Bahçesaray ilçesinden ve merkeze ulaştırmanın çok zor olacağını biliyorduk. Çalışanlarımızla birlikte bu zoru aşabileceğimize inandığımız için, Bahçesaray Kaymakamı’ndan canlı yayın yapacağımız bir alan talebinde bulunduk. Bize tahsis edilen alana stüdyomuzu kurduk. Bütün zorluklara rağmen yayınımızı merkez stüdyomuza ulaştırdık. Yaptığımız canlı yayın yaklaşık üç saat sürdü. Üç saat süren canlı yayına başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere VASİAD Başkanı Kadri Salaz, şair Leyla Engin, TRT6 sanatçısı Metin Varlı, gazetecilerden Yusuf Sinan, Halim Almalı, Baki Karaca, Bişar Ulutaş ve Cafer Karakoç ile halktan onlarca kişi katıldı” dedi.
Her sabah 10.00-12.00 saatleri arasında Tutku Radyo’da ‘Farklı Açıdan’ adlı programla yerel haberleri aktaran Salih Geçken ise, “Bugüne kadar radyo stüdyosunun dışında onlarca canlı yayın yaptım. Hiçbir yayında bu kadar heyecanlanmamıştım. Bahçesaray Fakiye Teyran etkiliklerine gelen halk ilk dakikalardan itibaren bizlere yardımcı olmaya çalıştı. Canlı yayın esnasında etrafımızda onlarca insan olmasına rağmen bir tek kişinin konuştuğunu görmedim. Yaptığımız canlı yayını seyreden halk aynı zamanda rahat etmemiz için her türlü özveriyi gösterdi. TRT6 sanatçılarından Metin Varlı’nın yayınıma katılarak Fakiye Teyran için yazılan şarkıyı söylemesiyle şenlik alanındaki canlılık canlı yayın stüdyomuza doğru kaydı. Halkımız bundan sonra bu tür etkinliklerin olduğu yerde Tutku Radyo’yu görecektir” dedi.

Bakmadan Geçme