BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Van Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi Olağan toplantısı sonucu aldığı UHM kararlarda, rüzgarlı havalarda vatandaşların sobalarını yakma konusunda uyarılarda bulundu.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi Olağan toplantısı sonucu aldığı UHM kararlarının ‘d’ maddesinde "Alçak basınçlı lodoslu havalarda ölüm olaylarında artış görüldüğü için eğer bacalar standartlara uygun değilse alçak basınçlı havalarda soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise tam olarak söndürülmelidir" denilmekte ve bu konuda görsel ve yazılı basına gereken uyarıların ve bilgilendirilmelerin yapılması istenmektedir.
Meteoroloji 14. Bölge Van Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezimiz (BTUM) 2013 Ocak ayında faaliyete geçmiş olup, Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis illeri ve bağlı tüm ilçeleri için günlük ve 5 günlük hava tahmini ile gerekli hallerde Meteorolojik uyarı yapmaktadır.
Meteorolojik afet olarak adlandırdığımız hadiseler (sel, taşkın, çığ, fırtına, kuraklık, kuvvetli yağış, vb.) ile güneyli rüzgarlar (lodos) sebebiyle oluşması beklenen baca gazı zehirlenmeleri gibi benzer durumlarda genel müdürlüğümüzce ve bölge müdürlüğümüzce hazırlanan Meteorolojik Uyarı Raporları; başta Valiliğimiz olmak üzere, görsel ve yazılı basın (Van Tv, vb), SMS, e-posta, faks ve diğer iletişim araçları ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne, DSİ 17. Bölge Müdürlüğüne, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne, Van İl Sağlık Müdürlüğüne, Van Milli Eğitim Müdürlüğüne, Van Belediye Başkanlığına, diğer ilgili kurum-kuruluşlara ve vatandaşlarımıza vakit kaybetmeden ulaştırılmaktadır” denildi.

Bakmadan Geçme