'AYRIMCI UYGULAMAYA MARUZ KALDIK'

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, bir doktoru darp ettiği iddialarıyla ilgili olarak, "Ben BDP milletvekili olduğum, eşim de KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi ve yöneticisi olduğu için bu ayrımcı uygulamaya maruz kaldık. Bütün bunlar yetmezmiş gibi doktorun laubali bir şekilde davranması, gayri ciddi bir şekilde hitap etmesi o esnada arzu etmediğim bir arbedenin yaşanmasına neden oldu" dedi.
BDP Van milletvekili Üçer, yaptığı yazılı açıklamada, eşi Emine ve 3,5 yaşındaki kızım Nuda Üçer'in Gürpınar ilçesinde saat 11.00 sıralarında okula giderken bir trafik kazası geçirdiklerini belirterek, "Eşim ve kızım kaza sonrası Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış olup, ben de olayı duyar duymaz hastaneye hareket ettim. Bu arada TBMM'deki sekreterim başhekim yardımcısıyla görüşerek gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır. Ardından hastaneye geçtim. Acil olarak müdahale edilmesi gereken eşim ve kızımın uzunca bir süre bekletildiğine, kendilerine herhangi bir müdahalenin yapılmamış olduğuna tanık oldum" dedi.
Orada olan doktora bunun nedenini sorduğumda kendisine "Sen kimsin" diye hitap edildiğini iddia eden Üçer, şunları kaydetti:
"Benim eşim ve çocuğum olduğunu bilmelerine rağmen böylesi bir tavırla karşılaştım. Hastaneye girişlerinde kayıtları yapılmış olmasına rağmen eşimden yeniden kimlik istendi. Anında müdahale edilmesi gereken eşim ve kızım gerekçesiz bir biçimde bekletilmiştir. Ben BDP milletvekili olduğum, eşim de KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi ve yöneticisi olduğu için bu ayrımcı uygulamaya maruz kaldık. Bütün bunlar yetmezmiş gibi doktorun laubali bir şekilde davranması, gayri ciddi bir şekilde hitap etmesi o esnada arzu etmediğim bir arbedenin yaşanmasına neden oldu. O doktor ne kadar kamu emekçisiyse, onun ayrımcı uygulamasına maruz kalan eşim de aynı zamanda bir kamu emekçisi öğretmendir. İstenmeden yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Konunun farklı yönlere çekilmemesi için bu bilgilendirmenin yapılmasının zaruret olduğunu ifade eder, kamuoyuna saygıyla sunarım. Ayrıca doktorun tıp etiğine uymayan bu ayrımcı tutumu nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı da belirtmek istiyorum."
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme