ATLETLERE ÇİFTE ALTIN

Fransa’da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda Dünya Şampiyonu olan Rıdvan Yılmaz ile Romanya’da yapılan Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası’nda büyük erkekler dalında Balkan Şampiyonu olan Deniz Kazan isimli milli atletler, Van’ın Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik tarafından çiftte Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
Erciş Ziraat Odası’nda gerçekleşen kabulde bir konuşma yapan Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Türkiye’nin ismini dünyaya altın harflerle yazan milli atletler Rıdvan Yılmaz, Deniz Kazan ile Milli Antrenör İzzet Batmaz’ı üstün başarılarından ötürü tebrik etti. Erciş’in yetiştirdiği milli atletlerle her zaman gurur duyduklarını da anlatan Çelik, “Hepinizin bildiği gibi sportif alanda değerli hocamız Sayın İzzet Batmaz ülkemize, ilçemize iki tane değerli evlat yetiştirmiştir. Ben huzurlarımızda kendisini kutluyorum. Erciş Ziraat Odası Başkanlığı olarak Sayın hocamızı ve milli atletlerimizi yürekten kutluyorum. Atletizm dalında yarışan ve ülkemize bir dünya bir de Balkan şampiyonluğu getiren bu iki atletimizi ve beraberinde bu atletlerin başarısında büyük katkısı olan İzzet Batmaz’ı başarılarından ötürü ikişer adat Cumhuriyet altını ile ödüllendiriyoruz. Emek verilmeden, çaba gösterilmeden bu işler öyle kendiliğinden oluşacak işler değildir. Bu başarılı gençlerimizi ödüllendirmekte büyük fayda gördüğümü düşünüyor ve bir kez daha kendilerini yürekten kutluyorum” dedi.
Konuşmanın ardından, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik
Antrenör İzzet Batmaz’a teşekkür plaketi ile iki adet Cumhuriyet altını, her iki milli atletleri de yine ikişer adet Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Milli Antrenör İzzet Batmaz ise yaptığı konuşmada Nihat Çelik’e bu gösterdiği yakın ilgi için kendisi ve sporcuları adına teşekkür etti. Batmaz, atletizmde şimdiye kadar 38 Türkiye Şampiyonluğu, Dünya ve Balkan Şampiyonluğu ile Avrupa ikincilik ve üçüncülüğü kazandıklarını anımsatarak, “Nihat Beyin bize yapmış olduğu jest bir ilk değil. Daha öncede çocuklarımızı ödüllendirmişti. Bizi makamında kabul eden Sayın Nihat Çelik’e teşekkür ediyorum. 20 gündür şampiyonadan dönmemize rağmen çok ilgisiz kaldık. Herkesin bu başarıyı görmesini arzuluyoruz. Bir Dünya Şampiyonluğu yüz yılda bir gelir. Bu başarıyı öncelikle ülkemize, bölgemize, ilimize, ilçemize kazandırmanın mutluğunu yaşıyoruz. Ben Sayın Başkan gibi kurumlarımızı ve işadamlarımızı bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyorum. Hediye almak ikinci plandadır. Önemli olan bizlerin bu başarısını görmektir. Çalışmalarımıza, başarılarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme