ASYA FUARI KAPILARINI AÇIYOR

HACI YILMAZ
Doğu Anadolu Bölgesinin tek, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin de en kapsamlı Ticaret ve Sanayi Fuarı olma özelliğini taşıyor.
Her geçen yıl kendisini geliştirerek büyümekte olan fuar bölgenin bilinen ve beklenen fuarı haline geldi.
Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında her yıl fuara katılan firma sayısında büyük artış oluyor.  Ayrıca, katılımcı firmaların yanında gerek yurt içinden ve gerekse yurt dışından katılan ziyaretçi sayısında da bir artış görülüyor.
20. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Fuarı, ülkenin Jeopolitik konumu gereği Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi görüyor. Van'da bu köprünün önemli bir ayağını oluşturmaktadır. İran pazarı bakir bir potansiyel pazar konumunda, ayrıca Irak, Ermenistan, Rusya ve diğer Türki Cumhuriyetleri ile kurulacak diyalogların ve oluşturulmak istenen pazarların merkezi konumunda olması hasebiyle Van, Ülke ve Bölge için büyük bir önem arz ediyor. Uzun vadede demir yolu kullanılarak Hindistan, Afganistan ve Pakistan gibi dünyanın en büyük pazarlarına ulaşmak hedefleri arasında yer alıyor. Bunun yanında iç pazarda Doğu Anadolu Bölgesi aynı zamanda bünyesinde büyük ve keşfedilmemiş bir Pazar barındırmaktadır.
Şehir merkezine 7 Km mesafede Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye'nin sayılı fuar merkezlerinden biri olmaya aday olan Van Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi toplamda 17.000 m2 alan üzerine kuruldu. 3 salondan oluşan fuar merkezi bu yıl faaliyete geçiyor.

Bakmadan Geçme