Asker maaşı alacak aileler inceleniyor

Fazıl Erüş/Vansesi Özel
 Van'da yapılan sosyal inceleme ve sistem sorgulaması sonucunda 480 başvuru sahibi asker ailesi maaş almaya uygun görüldü.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Teşvik Kanunu kapsamında muhtaç asker ailelerine verilecek maaş başvurularının değerlendirilmesinde son aşamaya gelindi.
Asker maaşı "Muhtaç asker ailelerine yardım programı"  çerçevesinde askere gitmiş,  gidecek olan kişinin fiili olarak askerlik yaptığı süre boyunca (maksimum 15 ay)  evli ise resmi nikâhlı eşi;  değilse anne veya babasına ayda 250 lira ödenecek.
 Konu ile ilgili bilgi veren Van Merkez SYDV Müdürü Mehmet Suat Aydoğan şunları söyledi: " Asker maaşı yardımından eşi vefat etmiş dul maaşı alan kadınlar,  evde bakıcı aylığı alanlar ve sosyal güvencesi olanlar yararlanamaz. Maaştan hanede birden fazla asker olması durumunda da her asker bu yardımdan yararlanabilir."
Aydoğan, " Yardım programı uygulamaya başlamasıyla birlikte, inceleme sonrası maaş almaya hak kazanan asker aileleri maaşlarını PTT şubeleri aracılığıyla, askerlik süresince, düzenli olarak alabilecekler. Yardım programı kapsamında ilimizde, 20 Nisan'dan itibaren vakfımıza şu ana kadar bin 232 başvuru yapılmış, yapılan sosyal inceleme ve sistem sorgulaması sonucunda 480 başvuru sahibi asker maaşı almaya uygun görülmüştür.  Müracaatlara göre İncelemelerimiz devam etmektedir " dedi.

 

Bakmadan Geçme