• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücrette şok rakam: Fatih Portakal kaç paraya yükseleceğini duyurdu

Asgari ücrette şok rakam: Fatih Portakal kaç paraya yükseleceğini duyurdu

Asgari ücretteki son zamdan sonra gözler yeni yılda yapılacak artışa çevrildi. Fatih Portakal, asgari ücretle ilgili önemli bilgileri paylaştı. Temmuz ayındaki zamla 8,500 TL'den 11,402 TL'ye yükselen asgari ücretin yeni yılda ne kadar artacağı konusundaki açıklamalar, milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

Asgari ücrette şok rakam: Fatih Portakal kaç paraya yükseleceğini duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Portakal, Temmuz ayındaki zammın ardından 11 bin 402 TL'ye çıkan asgari ücrete yapılacak zam miktarını paylaştı. Portakal'ın verdiği detaylar, milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor.


ORAN YÜZDE 70

Türkiye'de resmi olarak asgari ücret alanların sayısının yüzde 40 olmasına nedeniyle , birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin çok az üzerinde ödemeler yaptığını hatırlatan Portakal, fiilen asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70'ini oluşturduğunu açıkladı.


16 BİN 900 LİRAYA YÜKSELTİLECEK

Gündemi kurcalayan asgari ücret ne kadar olacak sorusuna cevap veren Portakal, "Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı çünkü aralık ayında toplanacak taraflar ve ne kadar olacak diye bakındım. Bana dün söylenen asgari ücretin 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

2024 itibarıyla çalışan maaşlarında belirlenecek taban sınırın 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasına getirilebilmesi içinse yeni yılda asgari ücretlinin maaşına yüzde 45'in üzerinde zam yapılması gerekiyor.

Geçen yıl Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işverenler ile anlaşamayarak asgari ücret pazarlığını terk etmiş ve yeni asgari ücret hükümet ve işverenlerin onayıyla kabul edilmişti.

Bakmadan Geçme