Asfalt derdi siyasileri gerdi

Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan'ın 'Bostaniçi Kız Meslek Lisesinin yollarını ben asfaltladım' sözlerine tepki gösterdi.

Yolların asfaltlanması BDP ile AK Parti arasında polemiğe neden oldu.  Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan asfaltı AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı kendisine mal ettiğini ileri süren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş,  “ AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan'ın  dün medya da "Bostaniçi Kız Meslek lisesinin yollarını ben asfaltladım"  sözleri  doğru değil.  Yollar belediyenin talepleri doğrultusunda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Beton firmasına yaptırılmıştır. Karayolları tarafından yapılan bir hizmetin AK Partili başkan tarafından sahiplenilmesi yanlıştır. AKP'li Kuşan'ın Karayollarını kendi kurumuymuş gibi gösteriyor”  dedi.

 “Seçimi kazanmak için hilelere başvuruyorlar”

 Başkan Ergüneş, “Biz beldemizde zoru başararak, beldenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürdük. Kimse kalkıp yaptığımız bu çalışmaları kendilerine mal etmesin. AK Parti'liler seçime yakın bir tarihte bunları yaparak halkı yanlış yönlendirmek istiyor. Kuşan herkesin gözlerinin içine bakarak yalan söylemektedir. Karayolları tarafından yapılan asfaltı kendisine mal etme yalanını kamuoyu ile paylaşarak hizmet yaptığını söylüyor. Ben buradan Kuşan'a sormak istiyorum. Karayollarının yapmış olduğu asfaltlamayı sen nasıl kendine mal ediyorsun. Sen ne zaman ve hangi gün Bostaniçi'ne geldin? Okulun asfaltlanması için ne kadar bütçe ayırdın?” dedi.

 ”Kuşan gitsin kendi AKP'li belediyelerin yollarını asfaltlasın”

 Ergüneş," AK Parti kendisi biliyor ki ne Van'da ne de Van'ın hiçbir ilçesinde seçimi kazanamayacaktır. BDP'li belediyeler olarak yaptığımız çalışmaları kendilerine mal etmeye çalışan bu zatlara halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir. Kuşan, çok hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyorsa buyursun gitsin AK Partili belediyelerin yollarını asfaltlasın. Bizim Kuşan'ın yalan asfaltına ihtiyacımız yoktur”dedi. 

Bakmadan Geçme