Arvas: Zalimlerin akıbeti hüsran olacak

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yapan Emekli İl Müftüsü Nimetullah Arvas, 'Devlet büyüklerimiz büyük çaba ve gayret içerisindedirler. İnşallah sözleri tesirli olur, hünerleri ile düşmanları mağlup olacaklardır. Yarab kafirlere karşı bizi muzaffer eyle, yardımını esirgeme, Zalimlere karşı muzaffer eyle. Münafıklara karşı bizi muaffak eyle. Zalimlerin akıbeti hüsran olacaktır' dedi.

Arvas: Zalimlerin akıbeti hüsran olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepkiler dinmiyor. Emekli Müftü Nimetullah Arvas,  yaptığı açıklamada, “(Resulüm!) İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlûp olacaksınız ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir kalma yeri’dir buyurmaktadır. İnsanlık tarihi boyunca yeryüzünde fitne fesat ile isimleri anılan bu kavim her dönemde zillet ve meskenetle alçalmışlardır. İzzet onlara nasip olmamıştır. Yüce ve mukaddes Kuranımız bunların durumlarından uğradıkları azaptan bize haber vermektedir. Bunlar insanlığın yüzkarası olmuşlardır. İnsanlığın onuruna yakışmayan her türlü melanetleri sergilemişlerdir. Alçalmışlar, hayvanların şekillerini ve özelliklerini taşıyan duruma düşmüşlerdir. Allah’u Teala Kuran-ı Kerim’de bunların durumunu Peygamberleri vasıtasıyla bizlere bildirmiştir. Musa aleyhi selama kafa tutmuşlar, inkar etmişler. Musa aleyhi selamın onlarla yaptığı mücadele çok çetin geçmiştir. Kendisinden en çok bahsedilen peygamber Hz. Musa olmuştur. Hz. İsa’ya yapmadıkları bırakmadık kötülükleri yapmışlardır. Hatta çarmığa bile germek için zulümlerini icra etmeğe çalışmışlardır. Ve daha önce nice peygamberlere eziyet etmiş bazılarını da şehit etmişlerdir. Kendi heva ve heveslerine göre mukaddes Tevrat’ı tahrip etmişlerdir. Bütün insanların kendilerine hizmetçi olarak yaratıldığını ve her türlü kötü muameleye layık olduklarını Tevrat’ın ayetleri arasına yerleştirmişlerdir. (İşaya 34) Bundan dolayıdır ki kendileri dışında insanın kanını dökmek ibadet olarak kabul etmişlerdir” dedi.

“TARİH BOYUNCA YAHUDİLER HİÇ DEĞİŞMEMİŞLERDİR”

Arvas açıklamasının devamında, “Peki ya değişenler kimlerdir. Yoksa mutant hayat yaşıyan Müslümanlara sultanlık, liderlik, krallık yapanlar mı değişmiştir. Veya İslam ümmetinin top yekûn itikat, amel, ahlak yönünde yozlaşmalarına ve bu suretle ümmet mi değişmiştir. Yüce Rabbimiz ehli küfre karşı elimizden geldiği kadar güç ve savaş atları (aletlerini) hazırlayın buyuruyor. Tarihin bize yüklediği bir misyon var. Bu misyon gereği hiçbir fedakarlıktan kaçınmamamız lazım. Böyle günlerde toplum olarak seferber olmalıyız. Mallarımızla, canlarımızla cihat etmeliyiz. Kudüs bize Hz. Ömer’in, Sultan Selahattin’in, Yavuz Sultan Selim’in emanetidir. Kudüs İslam’dır, İslam mabedidir. İslam’ın iffeti ve namusudur. Size ne oldu da Allah yolunda ve “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise bâtıl dava uğrunda savaşırlar. Şu halde şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphe yok ki şeytanın planı (tuzağı) daima zayıftır. (Nisa 75,76) Devlet büyüklerimiz büyük çaba ve gayret içerisindedirler. İnşallah sözleri tesirli olur, hünerleri ile düşmanları mağlup olacaklardır. Yarab kafirlere karşı bizi muzaffer eyle, yardımını esirgeme, Zalimlere karşı muzaffer eyle. Münafıklara karşı bizi muaffak eyle. Hazır ol cenge cihada ister isen sulh’u salah. Yarab, bizleri mansur ve muzaffer, düşmanlarımızı mağlup ve makur eyle” diye konuştu.  HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme