Arka sokaklar

Arka sokaklar; aslında  öyle çok şey var ki söylenecek… Arka sokaklar, dile gelse sokaklar kim bilir ne dertler dökecekler dinleyenine. Yada sokaklar derdime derman olamazsın deyip susmayı tercih edecek, bugüne kadar yaptığı gibi.
Ama nedense yavaş yavaş dile geliyor artık,  ya canına tak etmiş yada yeter artık demek için. Aslında bana göre her ikisini de söyleme vakti geldi hatta geçti bile. Şabaniye mahallesinin sorunlarını daha öncede bir yazımda dile getirmiştim. Fakat bugün yarın derken, sorunlar  gün geçtikçe biraz daha fazlalaşıyor.  Şabaniye hizmette mahrum bırakılmış bir mahalledir. Çevresinde tüm mahallelerin  yollarına asfalt yada kilit taşı döşenirken Şabaniye  yine mahzun. Neden?  Önce programa alıp daha sonra programda yoksunuz söylemleriniz sokakları öyle bir dillendiriyor ki insanlara bırakın cevap vermeyi  yüzüne bakacak halimiz bile kalmıyor.
Neticede ilkbahardan bugüne kadar  'mahalle olarak sıramızı bekliyoruz'  diyerek insanların susmalarını sağladık. Şunun şurasında iki aylık bir çalışma sezonu kalmış.  Mahallede ana cadde hariç hiç yol kalmamış. Hergün kazı, hergün çalışma. İller Bankası su çekiyor, DSİ su çekiyor. 
Kazın Şabaniye yollarını, nede olsa burası Şabaniye, Van'ın kalbi 1 nolu  su deposu. Daha öncede belirtmiştim kalp ameliyat masasında kalmış baypas olacak, ama bir doktor lazım demiştim. Maalesef tüm çabalarımıza rağmen bir türlü bizi dinleyecek ve ameliyatı yapacak  kardiyolog bulamadık. Ve maalesef kalp yetmezliğinden dolayı hastayı kaybetmek üzereyiz haberiniz olsun.
Biz ara sokak dedik ana cadde bile kalmadı.  Diyoruz ki diğer mahallelerdeki çalışmaların 3/1 ini yapın, ama lütfen yapın.  Lütfen  Hasanbey caddesi eski Edremit yolu, Yeşilova,  Gazaibaba, Sofubaba, Hacı durağı bölgelerine bir bakın birde hemen 100mt yakındaki diğer mahalle sokaklarına bakın ve kendiniz karar verin.  Acaba  halk sitem etmekte haklımımdır, haksızımdır? Siz karar verin.
Ama ben şunu söyleyeyim ki mahalle muhtarı olarak elimden ne geldiyse yaptım. Tüm sokak sorunlarını defalarca dosya halinde ve yeri geldiğinde de sözlü olarak ilgililere ilettim. Oturduğum koltuğun halkın koltuğu olduğu bilinci ile hiçbir zaman yan gelip yatmadım. Sizlerin müracaatlarını hangi kurum olursa olsun kararlılıkla ilettim ve takipçisi oldum. Fakat şu da bir gerçek ki  muhtarlık sorunları iletmekle,  takiple mükelleftir.  İcra makamı değildir 

Sağlıcakla kalın.

Bakmadan Geçme