• Haberler
  • Güncel
  • Aras: Van'da artan ölümcül kavga ve saldırılara dur demeliyiz!

Aras: Van'da artan ölümcül kavga ve saldırılara dur demeliyiz!

MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, Van ve çevresinde yaşanan ölümcül saldırı ve kavga olaylarına dikkat çekerek, aile ve toplumun yapısına zarar verdiği zarar nedeni ile kamuoyunun bu konuda hassasiyetle önlem alması gerektiğini vurguladı.

Aras yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Son zamanlarda, Van’da ve bölgemizde giderek artan ve ölüm ile sonuçlanan saldırı ve kavga olaylarına üzülerek şahit oluyoruz. Ne yazık ki insanlarımız, genç, aile, dost ve akraba demeden, aniden bir kıvılcımla, birbirine saldırıyor ve ölüm ile sonuçlanan hadiselere yol açarak,  hem ailelere hem de toplumumuza büyük bir huzursuzluk ve tehlike dağıtıyor. 
Bizler, aile yapısına, kardeşlik hukukuna ve toplum huzuruna önem veren sivil toplum kuruluşu olarak, ilimiz ve bölgemizde artış gösteren bu tür üzücü hadiselerden dolayı, olayların tehlike ve zarar boyutunun sadece aileler ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda toplumu etkileyecek boyuta ulaştığını kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. 
Bu anlamda, gerek kamusal gerekse toplumsal platformda, tedbir ve tenkit amaçlı çalışmaların yapılmasının son derece önemli ve kıymetli olduğuna inanıyoruz.

Nitekim Allah,  Kur’an-ı Kerim’de, “Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürür ise bütün insanları öldürmüş gibi olur(Maide-32)” şeklinde buyururken, insan hayatının ne kadar kutsal olduğunu belirtiyor. Bu ayete dayanarak, ölümle sonuçlanan kavgaların temeline baktığımızda ise insanı öldürmeyi gerektiren bir neden bulamıyoruz. 

Bu hadiseler hem dünyamız hem ahiretimiz için büyük bir buhrandır. Bir ölüm olayında aileler perişan olurken, husumetler devam ediyor ve kan davalarına dönüşüyor ve bu böylece toplum düzeni ve huzurunu tehdit altına alıyor.

Bu sebeple, Van Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) olarak, bu önemli konuda, bölgemizde ve ilimizdeki kurum ve kuruluşlara görev düşüyor, merkezi hükümete, kamu kurum ve kuruluşlarına, güvenlik teşkilatlarına, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, aşiret büyüklerine, kanaat önderlerine, diyanet teşkilatına, İslami cemaatlere ve manevi rehberlerimize önemli sorumluluklar düşüyor. Bu konu toplumsal bir konudur herkesin ilgi ve alaka göstermesi gerekli ve önemlidir. Bir insanın hayatını kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla eş olduğu şiarla herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Biz MÜSİAD Van Şubesi olarak toplumumuzda bu tür hadiselerin son bulması için, birlik ve beraberlik için elimizden gelen her katkıyı sunmaya hazırız.  Ölümle anılmayan bir şehir olmayı diliyoruz”

 

Bakmadan Geçme