Aras: Betonlaşma Yanlışından Dönülecektir

Edremit TOKİ afet konutları yaşam alanında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hizmet binası yapılması planlanan parsel ile ilgili kamuoyunun tepki ve duyarlılığına ilgi gösteren Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, tartışılan parselin herkesin istifade edebileceği yeşil alan olması gerektiğini belirterek bu doğrultuda işin takipçisi olacağını söyledi.

İlhan SİYAHTAŞ

Edremit TOKİ afet konutları yaşam alanında yer alan vatandaşlar tarafından yeşil alan, park, ilçe meydanı,  spor alanı olarak değerlendirilmesi istenilen parsele Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hizmet binası yapılarak betonlaştırılmasına yönelik kamuoyunun tepkilerinden oluşan haberlerimiz üzerine milletvekillerinin, meslek odalarının,  sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların duyarlılığı ve tepkileri devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras kamuoyunu günlerdir meşgul eden vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının başka yere yapılması isteğine yönelik bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.  Vatandaşların taleplerine ilgi ve duyarlılık gösteren Aras,  siyaseten harekete geçileceğini vurguladı.

Yaşam alanında hizmet binasının yapılması ile parselde betonlaşmanın oluşacağı düşüncesiyle vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasını istememelerini, dikkate aldıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras “ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hizmet binası yapılmasına karşı vatandaşların yeşil alan olsun talebi uzun bir zamandır Van gündemini meşgul eden önemli meselelerden bir tanesidir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü için tahsis edilen Edremit TOKİ alanı içerisindeki yerde fay hattı geçmesi ile ilgili Valiliğimiz gerekli açıklamayı yapmıştır. Valilik yapmış olduğu açıklamada buradan fay hattının geçmediği bilgisini paylaşmıştır. İkinci bir bilgi Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile yaptığım görüşmede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen yerin yeşil alan olarak imar planında geçmediğini söyledi. Tüm bunlara rağmen şunu ifade etmek isterim. Eğer orada yapılacak olan bir bina vatandaşlarımızın mutluluğuna, huzuruna zarar getirecek ise mümkün mertebe siyaseten bu işin içine girip bu yanlıştan dönülmesi noktasında siyasi olarak gerekli girişimleri yapacağız. Özellikle bizim halkımızın refahı, mutluluğu halkımızın depremi yaşadıktan sonra mutlu bir hayat yaşamasını en büyük ilke ve hedef olarak benimsedik. Halkımızın mutsuz olacağı hiçbir davranışın içerisine siyaseten girmeyeceğiz. Nitekim bundan öncede Milletvekilimiz Fatih Çiftçi gerekli girişimlerde bulunmuş, binanın tekrar eski yerine alınmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bir görüşmesi olmuştur. Bakanlık nezdinde Van’a gelinmiştir ve yer tespiti için iki tane yere bakılmıştır. Daha sonra İhaleyi alan firma ve müteahhit ile görüşülmüştür. İhaleyi alan firmanın Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğünün eski yerinde yapılması gerektiği söylenmiştir. Fakat müteahhit benim zarar ve ziyanımın olacağını beyan ederek tekrardan binanın Edremit’te bulunan yerine yapılacağına karar verilmiştir. Vatandaşların yoğun bir şekilde talebi var ise bunun kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini söylemek isterim” dedi.

Depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Van Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol anlaşmasına binaen Van’ın imarının elden geçirildiğini, Van’ın modern bir şehir olması yönünde birçok yerin yeşil alan olarak ayrıldığını hatırlatan Abdullah Aras, “ Eğer ki bir yer yeşil alan olarak imara geçmiş ise yeşil alanı iptal edip, fay hattı üzerinde bina yapmak felakettir. Jeofizik Mühendisleri Odasına bağlı bir firmanın vermiş olduğu etüt zemininde fay hattının olmadığını kamuoyuna bildirmiştir. Bizim için esas olan valiliğin açıklamasıdır. Jeofizik Mühendisleri Odası Van İl Temsilcisi açıklamayı ya teyit eder yada inkar eder.  Vatandaşların ve kamuoyunun betonlaşmaya karşı bir talebi vardır, devletin çok sayıda gayrimenkulleri vardır, en azından şuan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün mevcut eski yeri de hizmet binası projesine uygun bir yerdir. Vatandaşların bu talebi göz ardı edilmemesi gerekir. Bununla ilgili siyaseten adım atılması gerekir. Eğer yapılabiliniyorsa bu projenin tekrar bizler nezdinde, milletvekillerimizin nezdinde bir daha bakılmasını isteyeceğiz.  Bakanlık ile görüşüp Edremit TOKİ alanında yapılacak olan bir projenin oradaki vatandaşlarımızı rahatsız etmemesini talep edeceğiz. Çünkü oraya yeşil alan gereklidir, bunun yapılması yönünde tekrar dan gündeme getirilmesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün  tekrar eski yerine yapılmasının sağlanması gerekir. Bu doğrultuda biz bu işin takipçisi olacağız.  Ben bununla ilgili milletvekillerim ile istişare edeceğim, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımıza konuyu tekrardan aktaracağız. Bakanımıza konunun Van’ın gündemini işgal ettiğini,  bu talep edilen yeşil alan, park,  ilçe meydanın ise kamu yararına olan bir talep olduğunu söyleyeceğiz. Tartışılan yer herkesin istifade edebileceği bir yerdir, yeşil alan olması gerekir. Edremit ilçesinin betonlaşmaması yönünde vatandaşlardan bizlere yoğun öneriler, talepler geliyor, biz bunları da değerlendireceğiz.  AK Parti İl Başkanı olarak bu işin takipçisi olacağım “ şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme