ARAMA KURTARMA EKİBİNE YARDIM

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi ile Erciş Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu arama kurtarma ekibine (YÜZAR), Türk Kızılay’ı Erciş Şubesi tarafından malzeme yardımı yapıldı.
Kışla Mahallesi Türk Kızılay’ı Lojistik Tesisleri’nde yardım malzemelerinin tesliminde konuşan Kızılay Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar, Türk Kızılay’ı olarak üniversite öğrencilerinin bu anlamlı işlerinde onları yalnız bırakmadıklarını söyledi. Arama kurtarma ekibinin olası bir afette faaliyet yapacaklarını da anlatan Bayraktar, “Erciş’teki yüksek öğrenim öğrencilerimizin kendi aralarında kurmuş oldukları arama kurtarma ekiplerine bizlerde ilçeye yapacakları katkı adına kendilerine Türk Kızılay’ı olarak malzeme yardımı yaptık. Bu malzemeler çadır, battaniye, uyku tulumu, yangın söndürme aleti, temizlik malzemesi ve yatak gibi benzeri araç gereçlerden oluşuyor. Bundan sonraki olası afetlerde bu genç arkadaşlarımız insanların yardıma ihtiyaç duydukları zamanda yanlarında olacaklarına inanarak malzemeleri kendilerine teslim ediyoruz” dedi..
YÜZAR Başkanı Zeynep Rağbetli ise, Erciş Meslek Yüksekokulu ile Erciş İşletme Fakültesi öğrencilerinden oluşan 120 öğrencinin arama kurtarma ekibinde görev aldığını belirterek, “Bizler de öğrenciler olarak Erciş’te depremi bire bir yaşadık. Afet esnasında insanlara yardım konusunda fazla hiç bir şey yapamamanın ezikliğini yaşadık. Kendimiz enkazlardan bilinçsiz bir şekilde cesetler çıkarttık. Bunun için bir şeyler yapalım istedik ve arama kurtarma ekibimizi kurduk. Kızılay’a bize gösterdiği yardım ve destekleri için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme