Araç sahiplerine uyarı

Araç lastiklerinin değişimi sırasında jantların havalı bijon anahtar ile sökülüp takılmasının somunlarda ciddi sorunlara neden olabileceği belirtildi.

Rıdvan Can

Araç lastiklerinin değişimi sırasında jantın montajı sırasında somunlarda yapılacak hataların hayati tehlikelere neden olabileceğini hatırlatan  Michelin Van Bayii Zülküf Bayram, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Jant somunlarının havalı tabancayla sökülüp takılmaması gerektiğini söyleyen Michelin Van Bayii ustası Veysel Sever’de,  “ Lastik değişimi sırasında jantın tekniğine göre söküp takılması çok önemlidir. Havalı bijon tabancası somunları çok sıktığı veya  hızlı söktüğü için diş yedirir ve yalama yapar. Servisimizde  bu nedenle  havalı bijon  tabancası kullanmıyoruz.  Normal bijon anahtarı kullanıyoruz.  Araç sahipleri kışlık lastiklerini çıkarıp yazlık lastiklerini taktıkları bu günlerde bu ayrıntıya çok dikkat etmeleri gerekiyor.  Bunun yanı sıra lastiklerin sökülüp takılmasından sonra balans mutlaka yapılması gerekir. Servisimize gelen sürücülere balans yapılmadığı zaman araçlarının yolda titreme yapacağını,  sürücüyü rahatsız edeceğini ve  olası kazalara yol açabileceğini anlatıyoruz.  Servisimizde söktüğümüz lastiğin ebadına göre nitrojen dediğimiz hava gazı kullanıyoruz. Sürücüler trafiğe çıkmadan önce hava ölçülerine dikkat edilmeleri gerekir.  Eksik ya da fazla hava lastiği ömrünü, yakıt tüketimini araç dengesini doğrudan etikler”  diye konuştu. 

Bakmadan Geçme