Araç sahipleri için flaş gelişme! Ek MTV iptal mi?

Vatandaşlara ciddi vergi yükü getiren ek MTV düzenlemesine ilişkin karar Resmi Gazete'de geçtiğimiz aylarda yayımlanmıştı. Tepki çeken karara ilişkin Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı.

Araç sahipleri için flaş gelişme! Ek MTV iptal mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ek MTV ödemesi iptal mi (Eylül 2023)? sorusu, araç sahiplerine umut veriyor. Küresel çapta yaşanan ekonomik krizden Türkiye'nin derinden etkilendiği bir dönemde, Resmi Gazete'de yayımlanan bir düzenleme araç sahipleri için ek MTV ödemesini gündeme getirdi. Bu düzenlemeyle araç sahipleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) her yıl 2 defa ödemek yerine bir kez ödeme yapacaklar. Böylece bir yıl içinde toplamda 4 adet MTV ödemesi yapmış olacaklar. Ekonomik açıdan zorlayıcı ve tepki çeken bu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu. Dolayısıyla, ek MTV'nin iptal edilip edilmeyeceği konusundaki soruşturmalar başladı...

EK MTV ÖDEMESİ İPTAL Mİ (EYLÜL 2023)?
Ek MTV ödemesi iptali için Anayasa Mahkemesine dava açıldı. Fakat dava henüz sonuçlanmadı. Bazı haber kanalları ve sosyal medya hesaplarında dolaşıma sokulan ek MTV ödemesi iptal söylentilerine ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada 11 ilde yaşanan asrın felaketinden etkilenen depremzede vatandaşlar ile meydana gelen maddi hasara dikkat çekildi. Bu kapsamda elde edilen vergi gelirlerinin bölgenin ihyası için ihdas edildiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi tarafından ek MTV’nin iptal edildiği söylentilerinin asılsız olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ek MTV’yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir. Mükelleflerimizin gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri ve ödeme süresi içinde ödemelerini yapmalarının menfaatleri gereği olduğunu önemle hatırlatırız.”

EK MTV İPTAL OLACAK MI?
GİB tarafından yapılan açıklamaya göre ek MTV ödemesi iptal olmayacak. Anayasa Mahkemesine konuya ilişkin açılan iptal davasının sonuçlanmadığı ve vergi mükelleflerinin ek MTV ödemekle yükümlü olduğu vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme