Antalya Van Vakfı'ndan örnek davranış

Antalya'da yaşayan Vanlıların kurmuş olduğu Antalya Van Vakfı, Van'ın gelenek, göreneklerini, kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlikteliğini sağlayıp katkı sunmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede öncülüğünde yemekte buluşan Antalya Van Vakfı dar gelirli ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımında bulunma kararı aldı.

Antalya’da Van'ın tanıtımına yönelik başarılı çalışmalar yaparak Vanlıların gönlünde taht kuran Antalya Van Vakfı Kadın Kolları üyeleri, Başkan Serpil Dede öncülüğünde Khan Otelde düzenlenen yemekte buluştu. İhtiyaç sahibi çocuklara giyim yardımında bulunacaklarını söyleyen Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, “Kadın arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızın üşümemesi için aramızda para toplayıp Mavi Fularlı Kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan Akçap ile iletişime geçtik. Nuran hanım giyim yardımlarını bizim adımıza Van’da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak” dedi.

Antalya Van Vakfı'ndan örnek davranış

“Çocuklarımızın üşümemesi için giyim yardımında bulunacağız”

Antalya Van Vakfı Kadın Kolları Başkanı Serpil Dede, “Yıllarıdır Antalya’da çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antalya Van Vakfı olarak hanımlarla yemekte bir araya gelerek kış mevsimi öncesi çocuklara giyim yardımında bulunma kararı aldık. Kadın arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızın üşümemesi için aramızda para toplayıp Mavi Fularlı Kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan Akçap ile iletişime geçtik. Nuran hanım giyim yardımlarını bizim adımıza Van’da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu zamana kadar hiçbir karşılık beklemeden Van’ın tanıtımına katkı sunup hemşehrilerimize yardımcı olduk. Van’ımızın tarihi, turistik, yöresel ürünlerini ülkemizin dört bir yanında tanıtıp ismini duyurduk. Khan Oteldeki buluşmamızda da Van’ın yöresel yemekleri yer aldı. Antalya Van Vakfı kurulduğu günden bu yana üyelerini, hemşerilerini ve Van dostlarını bir araya getirerek her türlü sosyal etkinlikler gerçekleştiriyor. Antalya’da tüm platformlarda Vanlıların adını duyurmaya devam ediyoruz. Etkinliklerimiz arasında Van kahvaltımız, geleneksel olarak her yıl kutladığımız 2 Nisan Dünya Vanlılar Günümüz, piknik, spor, konser gibi aktiviteler yaparak üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayarak birlik beraberliğimizi ve dayanışmamızı pekiştiriyoruz” diye konuştu. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme