Ankaraspor cephesinden Van'daki maç sonrası açıklama yapıldı

Van Atatürk Şehir Satduyumunda oynanan ve erteleme maçı olan Vanspor FK - Ankaraspor maçının ardından Ankaraspor cephesinden açıklama geldi.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta 33. haftanın erteleme maçında temsilcimiz ACNTürk Vanspor FK Ankaraspor’u 2-1 mağlup etti. Vanspor'un 2-1 kazandığı maçta bol kırımızı kart çıktı.

Ankaraspor’da Recep Yemişçi 76., Fahrettin Berk Yılmaz 90+3. dakikada kırmızı kart görürken, Vanspor’da Furkan Saki 90+3. dakikada kırmızı kart gördü.

Çekişmeli geçen maçın ardından Ankaraspor tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; "Deplasmanda oynadığımız Vanspor müsabakasında Özellikle Vanspor'un teknik heyetinin, kendileri de Ankaralı olmalarına rağmen, futbolcularımıza karşı yaptığı uygunsuz hareketlerini, tribüne doğru yaptıkları el kol hareketlerini ve neticeten maç sonunda futbolcularımıza alenen saldırmak şeklindeki eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Ankara'da yaşıyorsunuz ve buna rağmen şehrinize gelen bir Ankara takımına misafirperverlik yapmanız gerekirken bu şekilde yakışıksız davranışlar sergiliyorsunuz.
Futbol üç neticeli bir oyundur. Biz sonuca
saygı duyarız. İki futbolcumuzun kırmızı kart görmesine sebep olarak ne elde ettiniz? Karşılaşmada yapılan olayları asla tasvip etmiyoruz! Ankara deplasmanına geldiğiniz zaman biz, misafirperverliğimizi sonuna kadar göstermiştik. Buna tüm Van halkı ve spor kamuoyu şahittir. Biz, bize yakıştığı şekilde misafirperverliğimizi göstermeye bundan sonra da devam edeceğiz. Özellikle Akın Dinçer beyefendi bizim dostumuzdur. Onun bir telefonu ile ricası üzerine Ankara'da elimizden gelen her şeyi yaparız. Ancak burada, Van'da yaşadığımız olayları tasvip etmediğimizi, bunun da böyle bilinmesini tüm spor kamuoyuna bildiriyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Şeklinde ifadeler kullanıldı.

AKIN DİNÇER'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Bir dönem Vanspor FK Asbaşkanlığı görevi yapan iş insanı Akın Dinçer, Ankaraspor tarafından yapılan iddialar üzerine açıklama yaptı. İş insanı Dinçer, "Ankaraspor ile oynadığımız  deplasman maçlarında misafirperverliklerini her zaman gördüğümüz Ankaraspor camiası ve kıymetli başkanı Mehmet Emin Katipoğlu biz Vanlılar ve tüm camiamız için çok kıymetlidir. İki sene önce, asbaşkanlığımın son dönemlerinde, misafir olduğumuz kritik maçta 500 taraftarımıza sayın Katipoğlu’nun kapıları açın talimatını vermesi camiamızın hafızlarında yerini alan, unutmayacağı bir hadisedir. Yaşanan münferit hadiseler iki büyük kulübümüzün dostluğuna zeval vermeyecektir, ve ümit ediyorumki bu sezonun sonunda Vansporumuz direkt Ankarasporumuz ise play-off sonrası 1. Ligdeki yerlerini alacaktır." Şeklinde ifadelere yer verdi.

Vansesi Haber

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme