ANKARA'DA YAŞAYAN VANLILAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Vanlılar arası sosyal, kültürel, dayanışmayı sağlamak, Van kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan Ankara Vanlılar Vakfı Onursal Başkan Hikmet Kandemir'in organize ettiği geleneksel yılbaşı etkinliğinde bir araya geldi.

Özlem Tekin Alkan

Vanlı iş insanları, bürokratlar ve emeklilerin bir araya gelerek oluşturduğu, Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden Ankara Vanlılar Vakfı, konukları ağırlamaya devam ediyor. Vanlılar Vakfı kurucuları arasında yer alan Onursal Başkan Avukat Hikmet Kandemir tarafından organize edilen geleneksel yılbaşı etkinliğinde bir araya gelen Vanlılar hoşça vakit geçirerek Van üzerine sohbet ettiler.

“Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Ankara Vanlılar Vakfı Onursal Başkanı Hikmet Kandemir, “Ankara Vanlılar Vakfı Ankara’da yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken Ankara’nın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Vakıflar, dernekler gönüllülük esasına dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak Ankara’da ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Van'ımızı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Yeni yılın ülkemize, Van’ımıza ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme