• Haberler
  • Güncel
  • Ankara'da yaşayan Vanlılardan ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Ankara'da yaşayan Vanlılardan ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Ankara'da Van'ın tanıtımına, kültürüne, Vanlılar arasında birlikteliğin geliştirilip pekiştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Ankara'da yaşayan bir grup Vanlı hayırsever iş insanı ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıttı.

Ankara’da Vanlılar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla çalışmalar yapan Vanlılar, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda desteğinde bulundu. 

Ankara'da yaşayan Vanlılardan ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Organizasyona öncülük eden Aslan Pala yaptığı açıklamada, “Ankara’da ikamet eden bir grup Vanlı iş insanı, Van'ın tanıtımına ve kültürüne yönelik çalışmalar yapmaktadır. Ankara'da yaşayan Vanlılar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamayı hedefleyen grup, aynı zamanda Van'a gönül verenler olarak bir araya gelerek ortak amaçlar doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir. Ankara’da yaşayan hayırsever Vanlılar, ihtiyaç sahiplerine gıda desteğinde bulunarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirmiştir. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine destek olmak ve onların yanında olduklarını hissettirmek, amacıyla Aslan Pala, Faruk Irtak, Akın Dinçer, Nail Babacanoğlu, Serhan Alkan, Umut Akay, Serhan Yıldız, Veysel Bucak, Necat Demirbağ’ın katkılarıyla hazırlanan gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Dağıtılan kolilerde, gıda maddeleri ve Ramazan'a özgü ürünlerin bulunduğu zengin sahiptir. Çeşitliliğe Hayırsever Vanlıların yapmış olduğu gıda yardımı, ihtiyaç sahiplerine katkı sunmanın yanında aynı zamanda Van kültürünün ve dayanışmasının bir yansımasıdır. Vanlılar bir araya gelerek ortak değerlere sahip çıkma ve yardımlaşmayı teşvik etmektedir. Bu sayede Vanlılar, birlikte hareket ederek hem kendi kültürlerini yaşatmayı hem de toplumun genelinde dayanışma ve yardımlaşma duygusunu pekiştirmeyi amaçlamaktadır. Ankara’da yaşayan hayırsever bir grup Vanlının ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği gıda yardımı, toplumun dezavantajlı kesimlerine umut ve destek olmaktadır. Özellikle Ramazan ayında yapılan bu tür yardımlar, yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürmekte ve onların sahipsiz olmadıkları hissini uyandırıp moral vermektedir. Bu tür yardımlar toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu pekiştirmekte ve insanları bir araya getirmektedir. İş insanı hayırsever Vanlıların gıda yardımı kampanyası, sosyal sorumluluk anlayışının göstergesidir. Vanlılar dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak için çalışmalarına devam etmektedir. Aslan Pala konuşmasının sonunda yardım faaliyetleri toplum refahına katkı sağlamasına yardımcı olmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

Ankara'da yaşayan Vanlılardan ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Yorumlar 1
Belediyeler nerede? ( Mart 2024) 05 Nisan 2024 12:07

YILIN ÜÇ YÜZ ALTMIŞ BEŞ GÜNÜ BU ŞEHİRDE TEMİZLİK İSTİYORUZ. BU ŞEHİR DE BAŞKA ŞEHİRLER GİBİ TERTEMİZ, PIRIL PIRIL, BAKIMLI, DÜZENLİ VE YEMYEŞİL OLAMAZ MI? BU İNSANLAR DA BUNU HAK ETMİYOR MU? BİR AYDIR BAHAR GELMİŞ, HER ZAMANKİ GİBİ KURUMLARDAN TIK YOK. ODALARRINIZDA DERİ KOLTUKLARDA OTURARAK BU ŞEHİR TEMİZLENMEZ. DAİRE BAŞKANLARI, MÜDÜRLER, ŞEFLER, AMİRLER, ÇALIŞANLAR, EKİPLER YILLARDIR, DÖRT MEVSİM ON İKİ AY, HER HAFTA ŞEHRİ GEZMEK, DENETLEMEK, TEMİZLEMEK, GÜZELLEŞTİRMEK, YENİLEMEK GİBİ BİR VİZYONA NEDEN SAHİP OLMUYOR BU ŞEHİR HEPİMİZİN DEĞİL Mİ? VAN TEMİZ OLSA, GÜZEL OLSA, DÜZENLİ OLSA, BAKIMLI OLSA, YEMYEŞİL OLSA, PLANLI OLSA, GELİŞSE, HOŞ OLSA, GÖZ ALICI OLSA FENA MI OLUR? DÖRT MEVSİM DE BU ŞEHİR BOŞ VERİLMEZ Kİ. PEKİ YAPMASI GEREKENLER YAPMAZSA BU ŞEHİRDE BU İŞLERİ KİM YAPACAK?

Bakmadan Geçme