Analistlerden borsa değerlendirmesi

ALB Yatırım'ın analistleri, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri yaklaşırken borsanın durumunu değerlendi. Analistler, borsada uzun vadeli düşünme zamanı olduğunu belirtirken, beklentili ve ucuz fiyatlanan hisselerde fırsat olduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. tur yaklaşırken, piyasalar da 28 Mayıs tarihine kilitlendi. Borsa İstanbul'da BİST100 endeksi, 2023 yılının en düşük seviyelerine yakın seyrederken; uzmanlar, son dönemde yaşanan gerilemenin, uzun vadeli yatırımcılar için fırsat barındırdığını dile getirdi.

ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, “28 Mayıs'ta hangi aday kazanırsa kazansın, borsada seçim belirsizliğinin bitmiş olması sebebiyle bir rahatlama göreceğiz. Bu durumda ilk etapta yeniden 5 binli seviyeler gündeme gelebilir. Ancak yatırımcılar özellikle ekonomi politikalarının netleşmesi ve neler olup bittiğini anlamak için, bir süre daha ‘bekle-gör' konumunda kalabilir. Bu nedenle muhtemel bir ralli zayıf da kalabilir ve endekste, yükselişin devamında yatay bir hareketlilik izlenebilir” dedi.

Bakmadan Geçme