Van'da kar ve sis trafiği vurdu: Görüş mesafesi 30 metreye düştü

Van'da etkili olan kar yağışı ve yoğun sis, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde görüş mesafesi 30 metreye kadar düşerken, kent genelinde 40 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Şehir merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde yerini yoğun sise bıraktı. Van-Hakkari kara yolu üzerinde yer alan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ve 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi, kar yağışı ve sis nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler araçlarının sis farlarını yakarak ilerledi. Sürücülerin sıkıntı yaşamaması için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede 2 iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bahçesaray'da 5, Başkale'de 7, Çatak'ta 12, Erciş'te 1, Gevaş'ta 1, Gürpınar'da 9, ve Saray ilçesinde 5 olmak üzere toplam 40 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapalı yolları açmak için çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme