Van Büyükşehir Belediyesi, kış hazırlıklarını hızlandırdı

Van Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde kent genelinde yoğun bir çalışma temposuna girdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerde kapsamlı bir hazırlık süreci yürüttüğü belirtildi. Açıklamada, 'Kış kapıda. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımız hem merkezde hem de kırsalda yol ve altyapı çalışmalarımızı hızlandırdı. Ekiplerimiz onlarca noktada sahada, kış öncesi son çalışmalarımızı yürütüyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Belediye ekipleri, özellikle yağışların artmasıyla birlikte ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları en aza indirmek amacıyla yol bakım ve onarım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda bozulan yolların asfalt yama çalışmaları yapılırken, kırsal bölgelerde stabilize yol düzenlemeleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca kar yağışı sırasında ulaşımın aksamaması için kritik güzerghlarda genişletme ve eğim düzeltme işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Alt yapı çalışmaları da kış öncesi planlamanın önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Ekipler, yağmur suyu hatlarını temizleyerek tıkanmalara karşı önlem alırken, bazı bölgelerde yeni drenaj hatlarının döşendiği bildirildi. Böylece yağışların yoğun olduğu dönemlerde su baskını riskinin azaltılması hedefleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların kış aylarında sorun yaşamaması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, kent genelindeki tüm kritik noktaların kontrol altında olduğunu ifade etti. Belediyenin kış hazırlıkları kapsamında karla mücadele ekiplerinin ve araç filosunun da hazır hale getirildiği aktarıldı. Yetkililer, kış boyunca vatandaşların güvenli ve sorunsuz ulaşım sağlaması için tüm birimlerin koordineli biçimde çalışacağını belirtti.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Tüm belediyeler, tüm kurumlar, tüm yüklenici firmalarUR 07 Aralık 2025 15:42

VEDAŞ iki üç aydır İpekyolu ve Tuşba'da onlarca cadde ve sokakta, yol ve kaldırımlarında plansız, özensiz, ağır aksak bir elektrik alt yapı kazılarına başlamış. Nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında ortada olmayan bu kurumlar ve başlatılmayan bu çalışmalar iki buçuk aydır akıllarına geldi. Geç başlayan bu çalışmaların çoğu yarım yamalak kaldı. Her yer kazı, her yer hafriyat, her yer çukur. Yollar harap edildi, kaldırımlar harap edildi, refüjler harap edildi. Ortada kalan borular, elektrik kabloları ve çözümsüz kalan, asfaltlanmayan yol ve kaldırımlar. İşte bakın soğuk, don, yağmur ve kar sezonu da gelip çattı. ALLAH AŞKINIZA kalabalık ve hareketli bir şehir olan VAN bu hale sokulur mu, hizmet böyle mi yapılır? Vizyon, öngörü, zamanlama, planlama, eşgüdüm, hız, kalite, profesyonellik ve zaman yönetimi neden yok bu şehirde? Belediyelerin, Karayollarının, VEDAŞ'ın, VASKİ'nin, DSİ'nin, diğer kurumların ve yüklenici firmaların uğraştığı onlarca proje, yatırım ve çalışma da aynen bu haldedir. Yazık olmuyor mu bu şehre?

Bakmadan Geçme